La Penya fa un pas de gegant per ser a la final (77 a 67)

  0
  j2.JPG
  10/05/2013

  Els de Paco Redondo han guanyat a l'Estrella Roja, un dels favorits, amb una exhibició col·lectiva

  El júnior de la Penya ha fet un pas molt important per ser a la final del NIJT en vèncer a l'Estrella Roja, un dels favorits per guanyar-lo, per 77 a 67.

   

  Amb aquest triomf, els verd-i-negres són l'únic equip del grup invicte, i guanyant al Team China demà a les 12h s'asseguren la plaça.

   

  De no fer-ho necessiten que guanyi l'Estrella Roja al Lietuvos per provocar un triple empat en el que de moment la Penya té un +22, l'Estrella Roja un +15 i el Team China un -16.

  Els nois de Paco Redondo i Dani Miret han tornat a fer una exhibició col·lectiva com ja van fer en el NIJT d'Hospitalet.
  Davant Ristic i Rebic, dos dels millors jugadors del continent, els badalonins han contestat amb una gran defensa i una aportació ofensiva repartida.

  Així, Gomila ha assumit el protagonisme en els primers minuts amb 7 punts seguits, Abalde li ha agafat el testimoni per acabar la mitja part amb 14 i Assalit, Iriarte i Nogués s'hi han sumat a la segona part.

  Precisament, la defensa a la represa ha estat la clau del partit. A la mitja part, la Penya perdia per un punt (33 a 34), però ha sabut fer cometre més errors als de Belgrad, i ha jugat amb la pressió d'un dels favorits, que impotent, s'ha vist 10 avall i no ha tingut reacció.

  A més, en el tram final, Xavier Assalit ha estat molt segur en els tirs lliures (13 de 15) i ha completat una actuació extraordinària: 17 punts, 4 rebots i 10 faltes rebudes per 27 de valoració
   

  Abalde (16), Gomila (12), Assalit (17), Iriarte (12) i Nogués (15) han passat dels 10 punts.