La Cremada del Dimoni, plat fort de les festes i protagonista del cap de setmana

  0
  52
  programa1.JPG

  10/05/2013 – El dimoni d'enguany començarà a cremar a les 22h d'aquesta nit, amb un piromusical de cançoncs dels 90'; després, la festa es trasllada a la Plana i al Turó d'en Caritg.

  Aquest divendres 10 de maig, vigília del dia de Sant Anastasi, la festa començarà a mitja tarda amb el Ball de Festa Major per a la gent gran, a càrrec de l’Orquestra Montgrins, a la plaça de la Plana a partir de les 17h. El plat fort, però, arribarà més tard.

   

  A les 19.30h, el Ball del Seguici de la Ciutat a la plaça de la Vila serà l’inici d’un vespre que acabarà amb un dimoni ben ‘sucarrimat’. Les entitats de la ciutat es desplaçaran fins el monument de Roca i Pi, on faran un tanda de lluïment (21h) i deixaran pas a l’Acte Sacramental (21.30h), la lluita entre el Bé i el Mal, i al Ball de l’Àliga (21.50h) per acomiadar el Dimoni.

   

  El moment més esperat de les festes serà a les 22h: els focs artificials començaran a consumir el dimoni, acompanyats d’un piromusical compost per una selecció de cançons dels anys 90 i de la tradicional encesa de bengales per part del públic.

   

  El Dimoni, a TV3 abans de convertir-se en cendres

   

  El Dimoni de Badalona serà aquest divendres 10 de maig el protagonista del programa de TV3 Espai Terra, presentat pel meteoròleg badaloní Tomàs Molina. El programa connectarà en directe, a partir de les 20 hores, amb la platja de Badalona, per explicar la tradició de la Cremada i les característiques del Dimoni d’aquest any.

   

  El programa Espai Terra compta amb un concurs, ‘El Joc de Catalunya’, que cada setmana pregunta als espectadors sobre algun aspecte curiós de la història, la tradició o el paisatge de Catalunya. Aquesta setmana, la pregunta que s’ha fet als seguidors del concurs és la següent: “Des de quan Satanàs crema cada any sobre la sorra?”. Tomàs Molina connectarà en directe amb la platja de Badalona, on el conductor del concurs, el periodista Jordi Aguilera, entrevistarà l’historiador badaloní Pere Salvador, per tal que sigui ell qui doni la solució a l’enigma. En Pere Salvador, a més, explicarà com es va iniciar la tradició i comentarà algunes anècdotes de la seva història. Per altra banda, el programa entrevistarà en directe la jove dissenyadora badalonina Raquel Riera, autora del disseny del Dimoni d’enguany, després d’haver guanyat el concurs Crema’l tu!.

   

  A més, durant el programa s’emetrà un reportatge sobre el concurs infantil El Dimoni a l’Escola, enregistrat la setmana passada al col·legi Boix de Badalona. Al reportatge, un grup de nens expliquen com han creat les seves versions del Dimoni i què fan amb elles.

   

  La gresca després del foc

   

  Després de la Cremada, la festa es traslladarà, sobretot, a dos punts de la ciutat. D’un costat, a la plaça de la Plana, amb el Ball del Micaco, a càrrec de l’Orquestra Montgrins, des de les 23.15h. D’altra banda, trobarem força gresca a la plaça del Centenari, el popularment conegut Turó d’en Caritg, també a partir de les 23.15h, amb l’actuació del grup badaloní Martinny’s, l’Orquestra Mitjanit i un punxadiscos per finalitzar la nit.

   

  Descarrega't el programa complet de les Festes de Maig 2013: