La Penya guanya a la pròrroga i comença a ressuscitar (96-87)

0
    26
    David Grau / CJB

El Joventut va tornar a guanyar un partit de la Lliga Endesa més d’un mes després del darrer triomf. La Penya va superar un gran Río Breogán a l’Olímpic en un partit que va haver de necessitar la prórroga. Brandon Paul i Pau Ribas van liderar el conjunt de Carles Duran a pista (96-87).

El partit a l’Olímpic va començar amb un intercanvi de cistelles constant durant els primers tres minuts de partit (5-5). El binomi Parra – Paul va aconseguir la primera distància verd-i-negra (9-5), però Musa va liderar el Breogán amb 7 punts en només quatre minuts (9-10).

El desencert d’Ante Tomic sota cistella el va contrarestar l’electricitat de Brandon Paul i Joel Parra (13-10). Gran bombardeig de triples del Joventut al tram final amb un BuzzerBeater  d’Albert Ventura amb l’Olímpic exigint “Ventura renovació” al final del quart (23-16).

Els millors minuts i sensacions de la Penya van arribar des de l’inici del segon quart. Amb Andrés Feliz en la posició de base, el conjunt de Carles Duran va oferir una gran imatge i encert exterior amb la primera escletxa verd-i-negra (28-20). Tot i això, un parcial 3-9 del Breogán tornava a anivellar el marcador (31-29).

Sense encert exterior, l’equip de Veljko Mrsic marcava la diferència amb els canvis de ritme i les transicions. Més encert en tirs de camp que els verd-i-negres i un lideratge visitant (36-37) que es va aconseguir contrarestar amb un parcial 5-0 abans del temps de descans (41-40).

El retorn a pista no va ser amb la millor Penya. Ni de bon tros. EL degoteig de l’encert exterior va mantenir el Joventut al capdavant, però la intensitat i triples del Breogán al moment clau va capgirar el marcador amb un 0-8 (55-58). Un Joventut sense sensacions, ritme i a constant remolc del seu rival.

Ni Tomic, ni Vives van arribar aparèixer quan més ho necessitava el Joventut. La millor notícia al final del tercer temps va ser una cistella de Brandon Paul al darrer segon del període (59-60).

I com el partit d’aquest vespre era el partit de Brandon Paul, l’aler d’Ilinois va tornar a capgirar el marcador (66-64) i aquesta dinàmica va provocar una inèrcia positiva del Joventut, quan més ho necessitava la Penya. Un parcial 4-0 amb la signatura de Simon Birgander (70-66).

Derek Willis també volia tenir el seu petit moment de protagonisme i amb un triple a tres minuts del final apropapava el Joventut a la victòria (73-66). Però això només va ser un miratge. Un 0-8 del Breogán tornava a capgirar el partit (73-74) i la Penya havia d’enfortir la defensa i evitar pèrdues absurdes.

La gran polemica del partit va ser una clara falta a Ribas a 38 segons del final, que podria haver estat decisiva, però la tripleta arbitral no la va interprepar d’aquesta manera a l’instareplay.

Novament Willis va aparèixer a tres segons del final amb un triple que semblava decisiu, però una cistella de Mahalbasic sobre la botzina igualava el partit i començava la prórroga (78-78).

El cop de cistelles i triples es va allargar al temps extra, però l’encert verd-i-negre liderat per Paul i Willis va sentenciar el partit a favor del Joventut (96-87). Amb aquest triomf, els badalonins obliden tres derrotes seguides i es mantenen ferms entre les vuit primeres posicions.

Complicat desplaçament el de diumenge a Miribilla per jugar contra el Bilbao Basket (17h).