La Penya llança un SOS

  0
  21
  IMG_1879.JPG

  13/02/2018 – SOS del Divina Joventut. A més de la greu situació esportiva que viu el primer equip verd-i-negre, en zona de descens,  torna a planar el fantasma de la desaparició.

  13/02/2018 – Moments crítics per al Divina Joventut. A més de la greu situació esportiva que viu el primer equip verd-i-negre, en zona de descens, torna a planar el fantasma de la desaparició. La situació és límit, ja que la Penya s’ha quedat sense tresoreria per poder front als pagaments més immediats (ja no ha pogut pagar nòmines) i poder complir amb les obligacions amb Hisenda. 
  S'apunta que faria falta un milió d’euros de forma urgent per no entrar en fallida. El Joventut denuncia que l’actual situació s’ha produït perquè encara no han arribat els diners compromesos en els darrers acords amb l'Ajuntament. Cal recordar que, després d’aparcar  l'adquisició del complex esportiu de Mas Ram, el passat desembre es va presentar l’aliança “Badalona És Futur”, un acord de patrocini segons el qual el consistori es compromet a pagar 800.000 euros nets anuals durant quatre anys a canvi d'un seguit d'accions encaminades a la promoció social en valors del bàsquet base de la ciutat. Segons el consistori, la Penya no ha començat a cobrar perquè està pendent de completar el tràmit administratiu per justificar dues subvencions dels anys 2014 i 2015, de 900.000 euros en total, per al manteniment del l’Olímpic. 
  La informació de la possible liquidació imminent del Joventut SAE la va avançar aquest dilluns el lloc web especialitzat en economia i esport “Palco23.com”. El consell d’administració, presidit per Juanan Morales, es va reunir ahir al vespre en una llarga trobada de més de tres hores. Sobre la taula, l’amenaça de dimitir i convocar una junta general d’accionistes on proposar la liquidació de l’entitat. Un SOS amb l’objectiu clar de llançar la pilota cap a la plaça de la Vila. Finalment es va decidir posposar qualsevol mesura en saber-se que s'havia convocat per aquest dimarts al migdia una reunió extraordinària del patronat de la Fundació Badalona Capital Europea del Bàsquet, per mirar de trobar una sortida. 
  L'alcaldessa, Dolors Sabater, a través de les xarxes socials, va insistir que el contracte de patrocini és “legal, transparent i dotat pressupostàriament” i que “garanteix la viabilitat futura” del club. A més va assegurar que estan en contacte permanent amb els directius de la Penya, donant tot el suport institucional.
  La Fundació Badalona Capital Europea del Bàsquet, que presideix l’alcaldessa i amb representació de tots els grups municipals, es va crear l’any 2002 i els diners que gestiona procedeixen del cànon de prop d’un milió d’euros anuals que l’empresa responsable del centre comercial Màgic paga a l’Ajuntament a canvi d’explotar terrenys públics. Uns diners destinats a la conservació del pavelló Olímpic i per a la promoció del bàsquet a la ciutat, repercutint en la Penya però també en la resta de clubs badalonins. La fundació ha estat noticia els darrers dies en fer-se pública l’existència d’una investigació per presumptes ajudes irregulars al Joventut durant l’etapa de Xavier García Albiol com a alcalde. L’actual govern municipal, arran de la polèmica, fins i tot ha parlat de la possibilitat de dissoldre-la.