Badalona estrenarà el servei de Metrobus, els nous autobusos d’alta freqüència de l’AMB

  0
  41
  bus-castefa-contaminacio.jpg

  13/02/2018 – El Barcelonès Nord tindrà la primera línia d'aquest nou servei, la M28, que connectarà amb Can Ruti.

  El Consell de Mobilitat de l'Àrea Metropolitana de Barcelona va presentar fa uns dies les novetats que hi haurà aquest 2018 en el seu àmbit, i entre elles es troben les xarxes d'autobús Exprés i Metrobus, amb vocació d'ampliar i millorar l'oferta de transport públic i ésser més directes, ràpids i amb més freqüència.

   

  Un d'aquests dos incidirà directament sobre Badalona, i és que la primera línia de la iniciativa Metrobus beneficiarà la ciutat. La futura M28, en una mena de continuació de la B27, per la similitud del recorregut, començarà a funcionar aquest any, en principi abans d'estiu. El servei connectarà Can Ruti amb el centre de Badalona, Santa Coloma i Sant Andreu Comtal.

   

  El Metrobus de l'AMB s'implementarà a municipis que limiten amb Barcelona, per connectar sobretot zones en el metro no té una cobertura tan estesa a dia d'avui. Comptarà amb línies metropolitanes d'alta freqüència, amb un interval de pas màxim de 10 minuts, que es pot assimilar més amb la freqüència del metro que no pas de bus interurbà. En aquests casos, també es contempla incloure, en determinats serveis, autobusos articulats de més capacitat.

   

  La previsió és estendre aquests serveis d'alta freqüència als principals eixos de mobilitat de l'àrea metropolitana. Les línies estan dissenyades per buscar l'efecte xarxa amb punts d'intercanvi que tindran un tractament especial pel que fa la senyalització, posant especial atenció a la coordinació i el transbordament amb la nova xarxa de bus que s'està implantant a la ciutat de Barcelona.