La Penya manté viu el somni del Play Off (97 a 89)

1213_JOV_CLA (7).JPG

28/04/2013
    Els verd-i-negres han recuperat l'aposta ofensiva del principi de lliga i tots els jugadors han fet un pas endavant

El Fiatc Joventut ha aconseguit trencar una sèrie de 2 derrotes seguides a casa en vèncer al Gran Canària i a falta de 3 jornades manté vives les esperances de ser al Play Off.

Els verd-i-negres han recuperat l'aposta del principi de la temporada per un joc vertiginós, amb atacs ràpids i moltes possessions, que no ha deixat muntar la defensa als canaris, ha implicat a tots els jugadors i ha fet vibrar al públic (6589) de l'Olímpic.

Ara, aquesta aposta ofensiva té un gran risc si el rival té més qualitat, i així ha estat a la primera part en que el Gran Canària ha castigat els errors de la Penya amb un alt percentatge d'encert exterior.

Amb 2 5's d'inici –Llovet i Kuzmic- els de Maldonado feien mal a prop de la zona, però amb 2 4's –Bàez i Nelson- els visitants ho feien des del 6,75 (16 a 20).

Savané ha igualat el marcador, però abans de tancar el quart ha començat el xou de Toolson.
    El cosí de l'exverd-i-negre Andy Toolson, ha estat el jugador canari que s'ha trobat més còmode a la pista i ha anotat 10 punts gairebé seguits per mantenir el seu equip al davant (37 a 31).

Tot i això, la clau del partit ha estat que aquest ritme ha beneficiat a més jugadors de la Penya que del Gran Canària, i les accions de Quezada i Fisher han mantingut el partit abans que Oliver, un altre cop sensacional als finals de quart, tornés a ajustar el marcador culminant un 7 a 0 (48 a 49 min 20)

A la represa, Bàez ha agafat el relleu de Toolson en l'anotació i ha castigat la Penya amb 10 punts seguits, però aquest cop des de l'encert, els verd-i-negres s'han aferrat sempre al partit.
    2 triples de Ventura i Ehambe han controlat l'envestida groga de sortida, un altre de Ventura i un 2+1 de Llovet han capgirat el partit (61 a 59) i 7 punts de fantasia d'Oliver han deixat estabornits als insulars (70 a 63).

A l'inici de l'últim quart, Toolson ha tornat a assumir el protagonisme (79 a 76) però llavors ha arribat el moment de Fisher, que amb 9 punts seguits ha mantingut la diferència (88 a 80 a min36).

El Gran Canària ho ha intentat amb una defensa zonal alternativa que passava de 1-3-1 a 2-3 després de la primera passada, però la Penya ha fet entrar Ehambe, i en la primera pilota que ha tingut ha sentenciat el partit (91 a 84).

Un tap de Trias i un palmeig de Kuzmic han acabat de segellar un triomf en comunió amb el públic, que permet seguir somniant en la postemporada.