Detinguts tres homes per robar carros de la compra a grans superfícies

  0
  55
  carros.jpg

  29/04/2013 – Els tres presumptes lladres, veïns de Badalona, es van endur en tres robatoris prop de 90 carros i planxes metàl·liques.

  Els Mossos d’Esquadra han detingut 3 homes per robatoris continuats a grans superfícies comercials. Els detinguts robaven tot tipus de material metàl·lic per vendre-ho com a ferralla en una deixalleria del municipi. Es dóna el cas que entre el material sostret destaca, sobretot, prop d’un centenar de carretons.

   

  Els fets es remunten als mesos de març i abril, quan els detinguts han realitzat 3 robatoris amb força en una gran superfície comercial de Badalona. Els autors van endur-se unes planxes metàl·liques i prop de noranta carretons de la compra mitjançant una furgoneta de grans dimensions. El valor total del material sostret ascendia a prop de 20 mil euros.

   

  Arran d’aquests fets, la Unitat d’Investigació de la comissaria de Badalona va iniciar un dispositiu per trobar els autors i determinar la destinació del material sostret. Aquest dispositiu va culminar el passat dilluns 22 d’abril amb la detenció de 3 homes, de 26, 46 i 32 anys i veïns de Badalona. Els agents van interceptar-los quan els detinguts estaven descarregant set carretons en una deixalleria local que els investigadors tenien sota vigilància policial.

   

  En la inspecció a la deixalleria on els detinguts venien els objectes sostrets, els mossos van trobar amagats 18 carretons de la compra més, així com altres objectes metàl·lics de dubtosa procedència. A més, els agents van comprovar que el propietari de la deixalleria comprava els objectes sostrets a preu inferior al de mercat i que no portava el registre de compra obligatori. Per aquests motius, els investigadors van detenir al responsable de la deixalleria, de 47 anys i veí de Badalona per un delicte de receptació.

   

  Els detinguts per robatoris i furts de carretons van passar a disposició judicial el dimarts 23 d’abril i van quedar en llibertat amb càrrecs. Pel que fa al propietari de la deixalleria, detingut per receptació, va quedar en llibertat després de declarar en seu policial i quedar pendent de ser citat pel jutge.

   

  En total, els Mossos han pogut recuperar 24 carretons de la compra robats en dos grans superfícies comercials de Badalona. La investigació continua oberta per trobar la resta del material sostret i esbrinar si els detinguts estan relacionats amb més casos similars. Els investigadors tampoc descarten més detencions.