La Penya no falla a la pista de l’Estudiantes (74 a 81)

0
    35
    1314_EST-JOV (11).JPG

30/12/2013
    Kirksay i Vives han fet bo al tram final el gran partit de Llovet (27 de valoració)
    – Estadística
     Maldonado: "És una victòria molt important"
     Llovet: "M'he sentit molt bé físicament"

El FIATC Joventut ha aconseguit la 6a victòria de la temporada en vèncer a l'Estudiantes a domicili per 74 a 81
    Amb aquest triomf els verd-i-negres es reenganxen a la lluita per entra a la Copa del Rei i sumen una nova victòria contra un rival de la zona baixa.

En un partit amb més intensitat que qualitat, Nacho Llovet ha estat el més actiu dels de Maldonado, i ha completat la seva millor actuació des que és a l'ACB amb 18 punts i 10 rebots per 27 de valoració. De nou en un tram final igualat, en que la Penya sempre ha anat per davant, Vives i Kirksay, que mai s'amaguen, han tornat a fer un pas endavant per certificar el triomf.

Les hores prèvies al matx han estat mogudes pels dos equips. Mentre els verd-i-negres comptaven amb les molèsties de Vives, amb una sobrecàrrega al bessó, i Cochran, que ahir es va esquinçar el turmell, l'Estudiantes ha vist com Finley, el darrer reforç, no ha estat ni 48 hores a l'entitat col·legial i ha marxat als Estats Units adduint problemes personals.

Tot i les molèsties musculars, Vives ha sortit de titular i ha fet un gran partit (15 de valoració). La bona sortida de la Penya, amb Joseph, Shurna i Savané com a referents, ha encès les alarmes de l'Estudiantes (4 a 18). Després d'un temps mort obligat, 2 triples seguits de Kuric han aturat la sangria (10 a 20).

El FIATC Joventut dominava el rebot a plaer, i ha tancat el període amb 4 rebots més que els locals, 6 en atac. Molt de mèrit d'aquesta situació l'ha tingut Nacho Llovet, que quan ha entrat, ha augmentat la intensitat i a més ha estat efectiu de cara a cistella
    A meitat de quart però, els verd-i-negres s'han desinflat. Han deixat de veure la cistella amb claredat, i al darrere han comès faltes molt innocents, que han regalat a l'Estudiantes punts fàcils des del tir lliure per tornar a entrar al partit (39 a 40).

A la represa, Ivanov ha agafat el protagonisme sota els cèrcols, però quan l'Estudianes més apretava, ha tornat a aparèixer Llovet, per ampliar la diferència al final de quart (53 a 60). En aquell moment, el pivot de Sant Cugat ja duia 18 punts i 10 rebots.

Al darrer quart, el FIATC Joventut sempre ha anat per davant, i al tram final, els pesos pesants han fet bona l'exhibició de Llovet. Tot i que l'inici de període ha estat nefast per la Penya, 2 triples de Kirksay i 5 punts de Vives han mantingut sempre l'avantatge (65 a 75 min 38).

L'Estudiantes ho ha intentat fins el final, però el FIATC Joventut ha estat segur des del tir lliure per endur-se, aquest cop si, un final igualat.