Mossos i policies locals es coordinen per intensificar el dispositiu de Cap d’Any

  0
  46
  alcoholemia-mossos_0.jpg

  31/12/2013 – S'intensificarà la seguretat i el patrullatge en els indrets amb més afluència, així com els controls d'alcoholèmia.

  Els Mossos d’Esquadra, en coordinació amb les policies locals del municipis del Barcelonès Nord, posen avui en marxa un dispositiu preventiu de cara a les celebracions i desplaçaments del Cap d’Any. La seva finalitat és reduir al màxim les incidències que es generen al voltant de les “macrofestes” organitzades per diferents locals d’oci nocturn o diferents entitats. De fet, les últimes setmanes s’han establert contactes previs amb els responsables per tal de coordinar la seguretat en les sales. Es tracta de reforçar la seguretat intensificant el patrullatge en aquells punts on es pugui concentrar un alt nombre de persones que celebren l’Any Nou per tal de prevenir possibles incidents, aldarulls o baralles.

   

  Una altra finalitat del dispositiu és la reducció del número d’accidents de trànsit que tenen lloc com a conseqüència de la mobilitat per carretera que es produeix d’anada i de tornada de les revetlles; amb aquest objectiu es realitzaran diversos controls preventius d’alcoholèmia i drogues a diversos llocs de la demarcació, tot i que el Barcelonès Nord no serà la zona més reforçada.

   

  Durant la nit de Cap d’Any els desplaçaments no acostumen a ser de llarg recorregut, sinó bàsicament a localitats veïnes i per vies ja conegudes. És per això que els Mossos d’Esquadra aconsellen als conductors que no abaixin la guàrdia i que extremin la prudència, ja que els trajectes curts solen ser tan perillosos o més que els moviments de llarga durada. Tanmateix, es recorda els perills de combinar l’alcohol i la conducció, motiu pel qual aconsellen també comptar amb la figura del conductor substitut.