La Penya posa a prova al Baskonia

  0
  60
  1314_JOV_VAL (12).jpg

  08/03/2014
  Els vitorians han perdut 4 dels últims 5 partits a la lliga ACB, i 7 dels 9 que han jugat al top16 de l'Eurolliga

  Poques vegades el FIATC Joventut tindrà una ocasió millor per endur-se el triomf de la pista del Baskonia.
  Els vitorians estan fent una temporada molt irregular i es troben en una de les crisis esportives més profundes dels últims anys.

  A la lliga han perdut 4 dels últims 5 partits, i tot i que ahir van ser capaços de guanyar al camp del Panathinaikos, són cuers del seu grup a l'Eurolliga i només han pogut vèncer en 2 dels 9 partits. A més, van ser eliminats a la 1a fase de la Copa del Rei.

  Tot plegat fa pensar que aquest podria ser el millor moment de la temporada per jugar contra el conjunt basc. El vestidor verd-i-negre admet que el Baskonia està jugant amb dubtes, però no se'n vol refiar un pèl. "Mai se sap si és el millor moment per jugar contra ells perquè quan jugues malament intentes fer-ho bé al següent partit, treure't l'espina i fer-li pagar al que ve", ha declarat Maldonado.

  Vives ha apuntat un altre factor important en aquest partit. I és que tot i que el Baskonia és un club gran i està entre els 16 millors d'Europa, "també estaran molt motivats perquè s'estan jugant el Play Off". Fins i tot els que mai han jugat a Vitòria, com John Shurna, són conscients de la dificultat de l'empresa perquè cada cop veuen més clara la "dificultat de jugar a domicili en aquesta lliga", i per tant de guanyar a una pista com el Buesa Arena.
  Tariq Kirksay, per la seva banda, ha tornat a encarnar l'esperit més ambiciós del vestidor i ha enviat un missatge a tothom: "si podem guanyar aquest partit serà un pas molt important per ser al Play Off".

  Enmig de la mala trajectòria de resultats, el Baskonia s'ha reforçat amb l'exestrella de l'NBA, Lamar Odom, un jugador del que segons Maldonado "ningú pot discutir la seva qualitat sinó el seu estat de forma". Odom no va viatjar a Grècia per una sobrecàrrega muscular i és dubte de cara al matx de demà (12:15 per Esport3)