La Penya segueix creixent (101-77)

0
    20
    Neno Dimitrijevic, en estat de gràcia. / David Grau - CJB

Tercera victòria consecutiva a la lliga ACB del Joventut, que ha tombat el Monbus Obradoiro en un partit espectacular que ha fet xalar de valent l’afició de l’Olímpic (101-77). Tot i els entrebancs amb les lesions, els verd-i-negres segueixen fent passos endavant i han ofert un altre triomf coral, amb tothom sumant en atac i amb una consistència defensiva que està sent determinant en la reacció de l’equip.

Una victòria, a més, que ha estat molt emotiva, amb dedicatòria especial per a Shawn Dawson, present a l’Olímpic després d’operar-se del tendó d’Aquil·les. El jugador israelià ha rebut l’escalf de l’afició i de tots els seus companys, que han dut el seu seu nom a la samarreta i han fet pinya al seu voltant per celebrar la victòria. Tot plegat sota l’atenta mirada del seu relleu, el nord-americà Perrin Buford, que ja aterrat a Badalona a l’espera de debutar com a verd-i-negre.

El 0-7 de sortida ha estat només un miratge. Després d’uns primers instants de fredor, els de Carles Duran s’han posat les piles en defensa i s’han refet amb un parcial d’11-0 (11-7)  que ja els ha permès manar sempre en el marcador. Dominant el ritme del partit, serrant les dents en defensa i trobant sempre les millor posicions de tir (17 assistències, amb 11/23 triples), els badalonins han fet un dels millors partits del curs.

Albert Ventura i Xabi López-Arostegui, que a més han estat molt bé en atac, han exemplificat la solidesa defensiva dels badalonins, capaços d’assecar completament un dels referents ofensius dels gallecs, l’escorta Fletcher Magee, que s’ha quedat en només 6 punts (-1 de valoració).

El pivot Dejan Kravic (24 punts, 9 rebots i 30 de valoració) ha estat un malson, però s’ha trobat massa sol davant l’exhibició col·lectiva dels badalonins, dirigida per un Neno Dimitrijevic en estat de gràcia (20 de valoració amb 14 punts i 8 assistències) i executada per Klemen Prepelic (19 punts), López-Arostegui (18) i Conor Morgan (17 punts i 4/7 triples).

Fins i tot l’irregular Alen Omic s’ha sumat a la festa (9 punts i 11 rebots), amb triple inclós sobre la botzina de possessió en uns minuts finals de festival ofensiu. Seria injust, però, deixar-se la resta d’integrants de l’equip, en un altre dia on tothom que ha sortit a pista ha sumat en positiu.

Tots els jugadors han dut el nom de Dawson a la samarreta. / David Grau

Els gallecs, després de la seva sortida fulgurant, han aguantat la primera estrebada dels de Carles Duran en un primer quart etern, que ha durat més de 35 minuts per culpa d’un desajust en el rellotge de partit i de possessió que ha provocat una aturada inacabable per les consultes dels àrbitres a l'”instant replay” (19-18).

En el segon parcial, però, l’Obradoiro ja no ha pogut frenar l’empenta d’una Penya desfermada en atac i amb Conor Morgan veient la cistella com una piscina des dels 6m75 (38-29 després d’un parcial de 8-0). A 3:25 pel descans un 2+1 de Prepelic ha enfilat la renda fins als 11 punts (43-32), però els verd-i-negres encara no han pogut rematar la feina (45-38 al descans).

Sí que ho han fet, però, en la represa, amb un parcial de 12-4 de sortida, amb Neno i López-Arostegui afegint-se a l’encert de Morgan (57-42). Els gallecs, totalment desbordats, no han trobat l’antídot al joc intens i vertical dels verd-i-negres i al final del tercer quart les diferències ja s’han enfilat fins als 17 punts (74-57).

El matx semblava totalment decidit, però l’Obradoiro, amb Kravic fent estralls sota els cèrcols, encara no s’ha rendit (83-74). La Penya, amb tot, no s’ha destarotat i el concurs de triples de Prepelic i López-Arostegui ha dinamitat definitivament el partit, que ha acabat convertint-se en un autèntic passeig triomfal amb l’Obradoiro de convidat de pedra i sense el tècnic Moncho Fernández, expulsat per dues tècniques.