La Penya s’estrena amb victòria (73 a 68)

0
    21

03/01/2013
    Els d'Àlex Garcia han cimentat el triomf contra el Bamberg des de la defensa

El júnior de la Penya s'ha estrenat amb victòria al NIJT, el torneig internacional júnior d'Hospitalet, en vèncer al del Bamberg per 73 a 68 en un partit competit fins els últims segons.

Els dos equips han disputat el matx amb alternances en el marcador i molta duresa defensiva. Si bé els alemanys s'han imposat al 1r i 3r període, la Penya ho ha fet en el 2n i el 4rt i ha tancat bé la cistella en els últims minuts per segellar el triomf.

En els primers compassos, el Bamberg s'ha aprofitat de que la defensa agressiva de la Penya, que fa dos contra uns molt lluny de l'anella,  estava desajustada, i de la mà del seu base, Constantin Ebert, ha trobat bones situacions per tancar el quart amb avantatge (15 a 21) després d'un triple a l'últim segon de Figge

Al 2n quart però, la Penya no ha variat el seu plantejament defensiu i recuperant pilotes en la 1a línia de passada, ha tret molt de benefici. Entre els punts senzills de contraatac, i 2 antiesportives que ha rebut en aquesta situació, els verd-i-negres han capgirat el marcador i se n'han anat amb 8 punts de renda al vestidor (40 a 32).

Tota la feina feta al 2n quart, se n'ha anat en orris en els primers minuts del 3r quart. La bona sortida del Bamberg ha eixugat la diferència en menys de 2 minuts (42 a 41).

Llavors els d'Àlex Garcia s'han tornat a posar el mono de treball i la parella Nikolic-Bauzà s'ha fet gran a les dues zones. Així, el Joventut ha tornat a estirar la goma (52 a 44), però en el tram final del període, un 0 a 8 capitanejat, per Obst, ha igualat de nou el marcador (52 a 52 min 30).
    L'aler alemany portava 5 punts a la mitja part, però al 2n temps n'ha fet 19 amb 5 triples

El temps s'acabava i els atacs s'enquistaven. Mentre el Bamberg buscava amb encert a Obst, la Penya s'ha obsessionat amb el llançament exterior. De fet, 9 dels 24 triples els ha llançat a l'ultim període. Sense trobar l'encert, els verd-i-negres tenien la garantia de que en defensa estaven molt sòlids.

Després de 3 minuts amb l'empat a 63, Real, el millor del partit, ha trencat la igualtat amb un triple. A partir d'aquell moment, la Penya ha tingut diverses oportunitats per tancar el matx des del tir lliure, però no ha estat fins a falta de 7 segons, quan 2 tirs lliures d'Iturria han acabat de decantar la balança.

Costa (14 de valoració), Nikolic i Domínguez (11) i Real (11) han estat els més destacats

El conjunt verd-i-negre tornarà a jugar demà a les 11:30 contra l'Unicaja i a les 18h contra el Barça.