Veu la llum una proposta de reforma del mercat Maignon per valor de 6 milions d’euros

  0
  maignon.JPG

  10/01/2013 – L'empresa pública estatal Mercasa n'aportaria més de 4 i el seu projecte contempla una barreja entre mercat tradicional i espai de restauració i degustació.

  L’empresa pública estatal Mercasa ha presentat a l’Ajuntament de Badalona una proposta de reforma del Mercat Maignon que preveu una profunda remodelació, tot i que es mantindria l’actual estructura exterior.

  El projecte contempla una planta subterrània on hi hauria la maquinària, els magatzems i els frigorífics; una planta baixa amb les parades de venda de productes frescos al públic; i, com a principal novetat, una primera planta que disposaria d’espais de restauració i degustació. Aquest projecte de remodelació de l’històric Mercat Maignon, conegut també com la plaça Vella, ha estat elaborat amb la idea d’adaptar l’espai a les necessitats i als requeriments del segle XXI.

  El cost total del projecte seria d’entre cinc i sis milions d’euros, dels quals Mercasa n’aportaria més de quatre milions. Per la seva banda, els paradistes haurien de fer l’aportació compromesa l’any 2010 quan es va acordar el trasllat provisional del mercat. L’Ajuntament treballaria, en cas que la proposta acabés tirant endavant, per buscar fórmules que permetin donar facilitats econòmiques a aquells paradistes que ho necessitin. La reforma no hauria de suposar cap cost per a les arques municipals, ja que tota la despesa seria assumida per l’adjudicatari i els propietaris de les parades, sota la fórmula de la concessió.

  L’Ajuntament té la intenció d’iniciar properament els tràmits per tal d’adjudicar en concurs públic la reforma del mercat i la seva gestió. La previsió seria que la reforma del nou Mercat Maignon comencés aquest any i estigués enllestida en el termini d’un any i mig o dos.

  L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha explicat que la reforma del Mercat Maignon “és un projecte ambiciós que transformaria aquest equipament centenari amb l’objectiu de convertir aquest mercat en un referent a la comarca”. L’alcalde ha afegit que aquesta actuació seria la primera que es faria per remodelar un mercat municipal, però que més endavant també s’haurien de remodelar el mercat de Llefià i el mercat Torner.