La Penya trempa i s’enganxa al Play Off (89 a 79)

25
    suarez baskonia acbphoto.JPG

17/03/2013
    Oliver ha dirigit una orquestra plena de joves que ha fet vibrar el públic

Deia Maldonado la setmana passada, després del gran partit de Barrera contra el Múrcia, que hi havia alguns jugadors joves que empenyien per fer-se un lloc. Avui n'ha tingut dos més: Vives i Suàrez.
    L'energia dels joves, sota la batuta d'un genial Oliver (31 de valoració), ha fet oblidar Gaffney, Fisher i Kuzmic, els teòrics 3 referents de l'equip, i ha aixecat multitud d'ovacions d'uns aficionats que s'han identificat amb l'equip.

El Baskonia no ha estat al nivell d'intensitat al segon quart, i com bé ha explicat el seu entrenador a la roda de premsa de després del partit, només ha sabut fer mals intents de remuntada.
    Amb un esforç titànic i sense arrugar-se, els verd-i-negres han mantingut el mateix estil de joc els 40 minuts, fins i tot quan els vitorians han rebaixat la barrera dels 10 punts, i han sabut transformar en victòria les bones sensacions al parquet.

El 2 a 8 inicial no feia preveure un partit igualat, però Oliver, que avui gaudia de titularitat, ha sabut fer entrar la Penya al partit. El de Terrassa ha rebut 5 faltes en els 5 primers minuts per mantenir la igualtat (7 a 8).

Semblava que la Penya era la que guanyava en un partit travat i lent i el Baskonia en un d'obert i ràpid, però res més lluny de la realitat.
    En acabar el primer quart (20 a 25), els verd-i-negres han etzibat un 9 a 0 fruit de 3 triples descarats de Quezada i Vives.

El forat s'ha fet més gran amb una tècnica estúpida a Nemanja Bjelica per tocar la pilota després de cistella i amb els punts de Suárez després de rebot ofensiu (45 a 33).
    Dos triples de Nocioni i Caseur han rescatat al Baskonia, però els nens seguien amb la trempera, i Ehambe no ha tardat en afegir-se a la festa (53 a 39 min 20).

A les primeres jugades de la represa, els vitorians semblaven haver sortit amb una altre cara.
    Més intensos en defensa i aprofitant la superioritat en atac, han estat millors en els 2 primers minuts de període.

Però llavors, una altre estúpida i merescuda tècnica a Tabak, ha donat ales a la Penya (57 a 44), que ha aprofitat la situació per estirar la goma fins els 18 (64 a 46).
    De nou, un mal intent de remuntada de Nocioni i Nemanja, ha estat esclafat per un joc de defensa i contraatacs en el que tothom hi estava implicat (72 a 54).

A l'últim quart s'ha restablert l'ordre i ha estat el Baskonia el que en l'intercanvi de cistelles hi sortia guanyant.
    De la mà de San Emeteiro i Nemanja Bjelica, els alabesos han reduït poc a poc la diferència davant una Penya estoica, que ha aguantat les embestides.

Els vitorians s'han arribat a posar a 7 (84 a 77), però llavors hi ha hagut dues jugades claus. Thibor Pleiss, el jugador que estava donant sentit al joc dels bascos des del control del rebot i la intimidació defensiva, ha comés la 5a falta, i a la jugada següent, Oliver, després d'haver-lo buscat 3 cops, ha anotat un d'aquells triples que fan mal.
    Amb 10 punts amunt, i menys de 2 minuts, el partit ha quedat vist per sentencia i la festa s'ha traslladat a la graderia.