La pilota, a la Federació

  0
  32
  IMG_20141125_201143.jpg

  26/11/2014 – Els entrenadors exigeixen la convocatòria d’una Assemblea extraordinària de la Federació Catalana de Bàsquet abans de dimarts per demanar explicacions i consensuar mesures. Si no, pararan la competició.

   

  Uns 200 entrenadors de tot Catalunya es van reunir ahir a Ausiàs March per decidir les primeres mesures a prendre contra la normativa que professionalitza la feina d’entrenador i els obliga a convalidar uns títols amb els que porten molts anys entrenant i fins ara vàlids.

   

  Els entrenadors van fer palès el seu malestar i van deixar clar que estan disposats a aturar la competició  en totes les categories, conscients que la unitat és clau en les mesures de pressió.

   

  Per això, primer reclamen una Assemblea Extraordinària de la Federació Catalana de Bàsquet, amb la majoria de clubs de Catalunya representats, per demanar explicacions i per saber quin és el suport real que reben de la FCB a en aquest problema.

   

  La Federació Catalana, present a la reunió, va rebre la majoria de crítiques dels entrenadors. Els clubs exigeixen transparència en els convenis signats i les decisions preses i demanen a la Federació un gest que demostri clarament que està al costat dels clubs.

   

  Una altra de les preocupacions dels entrenadors són les conseqüències de l’entrada en vigor e la Llei de Professions. Creuen que amb la professionalització, el bàsquet de formació desapareixerà perquè serà insostenible pels clubs.

   

  La Secretaria General de l’Estat ha aprovat una moratòria que endarrereix la obligació de convalidació, prevista pel proper de 1 gener.  En el comunicat no detalla la data de la moratòria i deixa clar que ‘vetlla per aplicar la llei que va aprovar el Parlament de Catalunya’.

   

  Ara, la pilota està a la Federació Catalana de Bàsquet que ha de convocar abans del proper dimarts uns Assemblea Extraordinària, prèviament sol·licitada pels clubs.