El Ple demana retirar la multa de 15.000€ als membres de la Taula de la Mobilitat

  0
  11
  IMG_7589.JPG

  26/11/2014 – Cinc activistes van ser sancionats amb 3.000 euros cadascun per dur a terme una acció reivindicativa; PSC, CiU i ICV-EUiA aproven una moció de recolzament i demanen retirar la multa.

  A finals de setembre, diversos membres de la Taula de la Mobilitat de Badalona van pintar un pas de zebra simbòlic en un tram de l’aparcament de l’Hospital Germans Trias i Pujol a mode d’acció reivindicativa per reclamar aquesta mesura. Va ser una de les moltes activitats que la plataforma d’entitats va dur a terme en el marc de la Setmana de la Mobilitat per reclamar millores arreu de la ciutat. Aquesta, en concret, els ha portat més maldecaps del compte, i és que la Guàrdia Urbana va sancionar cinc membres del col·lectiu amb 200 euros cadascun per infringir l’ordenança municipal de circulació. Els afectats van iniciar les reclamacions públiques i judicials pertinents i, pocs dies després, abans de rebre resposta a les primeres al·legacions, l’Ajuntament els hi va notificar que que la multa augmentaria a 3.000 euros per cap, és a dir, 15.000 en total, atès que s’aferrava a una normativa superior, el reglament general de circulació, amb la que es pot tipificar la conducta de “molt greu”. Els fets han despertat les darreres setmanes la reacció de molts sectors polítics i civils de la ciutat, i ahir va ser un dels temes protagonistes del Ple.

   

  Abans de la sessió plenària, la Taula de la Mobilitat va col·locar un pas de vianants simbòlic a la porta de la Casa de la Vila per protestar contra la mesura i la sanció, que titllen de “multa política”, de “desproporcionada” i de “repressió”. En aquest sentit, van presentar una moció, recolzada per tota l’oposició, que demana la retirada de la multa i impulsar les millores de mobilitat reivindicades a Can Ruti. Els afectats, a més, asseguren que encara no se’ls ha respost a les al·legacions, que el govern local no atén les peticions de reunió ni de convocar el Consell de la Mobilitat i que la sanció té irregularitats legals de forma. Els afecatats tenen el suport de la Plataforma de Promoció del Transport Públic, de la Federació d’Associacions de Veïns i, des d’ahir, també de PSC, CiU i ICV-EUiA de forma oficial.

   

  Els representants dels tres grups de l’oposició van coincidir ahir en que cal posar “seny i sentit comú” en tot plegat i que s’ha de solucionar el més aviat possible un problema que afecta greument a cinc persones que treballen per “millorar la ciutat” i que tan sols posaven de manifest una reclamació totalment legítima i de forma “cívica”. Tots tres van afirmar que les al·legacions “són correctes” i que “arguments suficients” per declarar nul·la la multa. El regidor de Via Pública, Daniel Gracia, va mantenir que la multa no era pas política, sinó que es va interposar arran d’una intervenció de la policia, que va rebre l’avís. Tanmateix, va indicar que a Can Ruti s’aplicarà un pla de mobilitat específic durant el 2015.