La plaça de La Plana centra els actes de la Diada de Catalunya

  0
  47
  IMG_6781.JPG

  10/09/2015 – La Comissió Onze de Setembre engega els actes de la Diada aquesta nit; demà serà el torn de l'ofrena institucional i de les entitats.

  Els primers actes de la Diada Nacional de Catalunya començaran aquesta mateixa nit. Encara que la programació inicial els situava a la plaça dels Països Catalans, la previsió de pluges ha obligat a traslladar l'esdeveniment a la pista de patinatge del Sant Josep. La Comissió Onze de Setembre de Badalona, integrada per una cinquantena d’entitats, presenta per cinquè any consecutiu el seu propi acte reivindicatiu a partir de les 20.30 hores, amb un sopar popular. Després de les actuacions de cultura popular, es faran els parlaments, que enguany aniran a càrrec de M'hamed Abdelouahed, membre fundador de la Casa Amaziga de Catalunya i de l'Associació AMAZAN, i Núria Fernández, monitora de l’AE Jaume Ortiz i membre del Consell de la Joventut de Badalona. Finalment, els assistents s'aproparan fins al monòlit de la plaça de la Plana, on la regidora Fàtima Taleb s’encarregarà de la lectura del manifest i es cantaran Els Segadors i El cant de la senyera.

   

  La Plana, escenari dels actes oficials

  Divendres, a partir de les 9.30h, la plaça de La Plana tornarà a omplir-se d’activitat política i civil per celebrar la Diada. La Diada s’iniciarà amb el Ball de l’Àliga i acte seguit començarà l’ofrena floral per part de les entitats. Passades les 11, actuaran la Coral Betúlia, el Cor de Marina i la Societat Coral La Badalonense, que interpretaran el Cant de la senyera. Serà abans de les 12 quan tindrà lloc l’ofrena institucional de l’Ajuntament, després de la qual es convidarà a totes les entitats a apropar-se al monòlit per cantar Els segadors amb els representants municipals. A partir de les 12, tindrà lloc l’actuació dels Castellers de Badalona.

   

  L'ofrena institucional, en principi, no comptarà amb la presència dels grups municipals del Partit Popular ni de Ciutadans, atès que, asseguren, el nou govern ha desvirtuat la celebració i la Diada s'ha convertit "en una plataforma de reivindicació independentista".

   

  Diada Castellera

  A partir de les 12, els Castellers de Badalona realitzaran la primera diada important a la ciutat després de tornar de vacances, i ho faran acompanyar dels Castellers d’Esplugues i de Sant Vicenç dels Horts.