La plaça de la Vila acull la 1a Fira de Gegants i Capgrossos de Badalona

  0
  58
  CartellFira2012.jpg

  03/10/2012 – La cita neix amb la intenció de promoure el món geganter; es duran a terme tallers sobre les figures, un cercavila, una gimcana, entre d'altres activitats relacionades amb la cultura catalana.

  La plaça de la Vila i la ciutat acullen per primer any la Fira de Gegants i Capgrossos de Badalona. La diada gegantera tindrà lloc el proper dissabte, 6 d’octubre, de 10h a 19h30, i neix amb la intenció de promoure el món geganter, la cultura catalana i per incentivar la participació ciutadana a les festes majors locals. D’altra banda, també resulta una oportunitat de poder fer una trobada de gegants a nivell de la ciutat per tal que tots aquells que s’acostin puguin conèixer les figures festives badalonines.

   

  El certamen, organitzat per les colles de gegants i capgrossos de Badalona, donarà el tret de sortida amb un taller on s’aprendrà a portar gegants i fer ballar nans i capgrossos. Al migdia, una cercavila amb una vintena de figures arribades de tots els barris i escoles de la ciutat recorrerà els principals carrers del centre, per deixar pas, després de dinar, als músics de les colles. Una gimcana i una xerrada completaran la tarda abans que una mostra de balls de gegants conclogui la jornada festiva.

   

  Al llarg de tot el dia també hi haurà l’exposició de gegants a la plaça de la Vila, on tothom qui ho vulgui podrà fer fotografies i podrà veure de ben a prop des de les figures més petites a les més altes. A més, hi haurà diverses paradetes de les entitats que donaran informació sobre el món geganter. La música ambient no faltarà en una diada per gaudir de la cultura i tradició catalanes.