La plaça de la Vila clama a favor de la independència catalana

  0
  mani.JPG

  24/01/2013 – Unes 150 persones es van reunir ahir davant l'ajuntament, en una convocatòria liderada per Badalona per la Independència (ANC), per reivindicar la sobirania catalana.

  Prop de 150 persones es van donar cita ahir a la plaça de la Vila per mostrar el seu suport a la independència de Catalunya. Des de les set de la tarda, una gegant bandera estelada es va plantar davant de la Casa Consistorial, en un acte convocat per l’assemblea de Badalona per la Independència, integrada en l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), que va congregar els ciutadans de molts nuclis d’arreu de Catalunya a les seves respectives places neuràlgiques.

   

  Badalona per la Independència volia que la manifestació d’ahir fos una demostració de la “indispensable” necessitat d’agrupar majories democràticament per “exercir el dret d’autodeterminació”. Els organitzadors van llegir també un manifest en el que es demana al Parlament de Catalunya “que convoqui, tan aviat com ho consideri convenient i no més enllà del 2014, el referèndum o consulta perquè el poble català pugui exercir el seu dret de lliure decisió i, si aquesta és la seva voluntat majoritària, que Catalunya esdevingui un nou estat independent”.

   

  A la concentració d’ahir es van poder veure membres i regidors de diferents forces polítiques, com ara CiU, ERC i la CUP.