La plaça de la Vila commemora aquest diumenge el Dia Mundial de la Sida

  0
  sida.jpg

  30/11/2013 – La plaça de la Vila acollirà un seguit d'activitats durant tota la jornada de 10 a 20.30 hores. A les 13 h es llegirà el Manifest del Dia Mundial de la Sida.

  La plaça de la Vila acull demà diumenge, 1 de desembre de 10 a 20.30 hores, la commemoració del Dia Mundial de la Sida. L’associació VIH-DA donarà tret de sortida a la jornada amb diversos tallers i activitats i el repartiment de material anticonceptiu i informació sobre la prevenció de malalties de transmissió sexual. 

   

  A partir de les 12 h, i durant tot el dia, iniciaran les activitats infantils i a les 13 h, es procedirà a la lectura del Manifest del Dia Mundial de la Sida (elaborat pel Comitè 1r de Desembre), a càrrec del presentador badaloní de RAC1, Quim Morales, i la regidora de Serveis Socials i Salut, Sònia Egea. També, l’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, farà acte de presència amb la lectura d’un discurs oficial commemoratiu. Tot seguit, a les 13.15 h, es llençaran globus vermells.

   

  De cara a la tarda, a les 17.30 h, es realitzarà el sorteig d’una panera amb productes i serveis de comerciants de la ciutat partint d’unes participacions que tenen un preu de 2 euros. Destacar que la jornada també anirà acompanyada per diverses actuacions musicals i  sorpreses per a tot el públic assistent

   

  "Avançant cap a la meta d'arribar a zero"

   

  Per altre banda, el manifest, que enguany porta per títol “Avançant cap a la meta d’arribar a zero”, fa un clar reconeixement als avenços aconseguits en prevenció, diagnosi precoç, tractament i no discriminació per assolir l’objectiu d’arribar a zero pel que fa a noves infeccions, morts de la sida i en discriminació de tota mena.

   

  A més, el text afirma que s’han de “reforçar els missatges sobre l’eficàcia de les mesures de protecció i incorporar noves estratègies de prevenció, millorar l’accés als serveis sanitaris i fomentar la detecció precoç del VIH per disminuir el retard diagnòstic, difondre el bon compliment terapèutic i vetllar pel respecte als drets humans i les llibertats fonamentals de les persones”.

   

  Des de l’Àrea de Serveis Socials i Salut de l’Ajuntament de Badalona es vol recordar que s’ha de reforçar el compromís de tota la comunitat per lluitar contra les diferents formes de discriminació que afecten a les persones que viuen amb els VIH/sida i les del seu entorn.