La plaça Trafalgar balla a ritme de sardanes en memòria a Salvador Simon

  0
  49
  5.JPG

  28/04/2014 – Des de la mort de Salvador Simon, l’Ateneu Cultural de LLefià ha organitzat dos homenatges i aquest any, el tercer memorial amb el lema Engresca’t Llefià a la plaça Trafalgar amb la col·laboració d’Òmnium Cultural.

  Des de la mort de Salvador Simon, l’Ateneu Cultural de LLefià ha organitzat dos homenatges i aquest any, el tercer memorial amb el lema Engresca’t Llefià a la plaça Trafalgar amb la col·laboració d’Òmnium Cultural.

   

  La festa iniciava amb animació infantil, berenar popular i activitats esportives com bitlles catalanes, a càrrec del Termites Llefià. Tot seguit, es donava pas al ball d’un total de vuit sardanes, com La Rambla de Badalona i La Sardana del Congrés; que van ser interpretades per la Cobla de Baix Llobregat.

   

  Enguany s’ha tornat a celebrar aquest memorial a Salvador Simon, ja que els organitzadors han tingut en compte el Tricentenari de Catalunya, però segons el president de l’Ateneu Cultural de Llefià, Dídac Rubio, l’objectiu és “arrelar aquesta festa al barri i que es pugui celebrar cada any”.

   

  Salvador Simon i Donatiu (1926-2002) va ser un gran defensor de la cultura i la llengua catalana, sempre vinculat al barri de Llefià i a Badalona. A més, va compondre unes vuitanta sardanes i fou el fundador de l’Ateneu Cultural de Llefià i vicepresident d’Òmnium Cultural de Badalona.