Triomf prestigiós dels Dracs davant els Black Panthers

0
    30

22/03/2016 – Els Dracs aconsegueixen un gran triomf per 46-41 en la lliga europea, en un espectacular partit amb els francesos, on els nervis es van apoderar de tots els assistents.

L'equip d'Oscar Calatayud, com ja és habitual en aquesta temporada, va tenir un excel·lent inici de trobada, sense importar-li la gran envergadura del seu rival en el debut europeu. Els Black Panthers, dominadors de la lliga francesa durant les darreres temporades i campió de la EFAF Cup 2013, es van veure superats en els primers minuts per un atac català que va tornar a retre a un gran nivell, recolzats per un gran treball, tant de la defensa com dels equips especials, que va permetre recuperar la pilota fins a tres ocasions en el primer quart. Raúl Cernuda, Rob Jackson i César Brugnani van ser els autors dels tres touchdowns que es van veure en el primer parcial, després de sengles passos de 2, 25 i 20 iardes d'un precís Mike Box. El bon fet de la línia ofensiva local va permetre al quarterback nord-americà el temps suficient per poder escollir sempre la millor opció i obrir així una important bretxa en el marcador amb el 18-0 que reflectia el lluminós al final dels primers minuts.

A l'inici del segon quart, el marcador encara s'ampliaria més amb la segona recepció pel touchdown de Rob Jackson de cinc iardes, que semblava deixar totalment tocat al conjunt que dirigeix Skip Albano amb el 24-0.

Res més lluny de la realitat, ja que els Black Panthers van deixar de cometre errors i va començar a mostrar el seu poderós i temut joc terrestre de la mà dels seus dos corredors, Andrea Betza i Vincent Begou, juntament amb un esmunyedís Sam Poulos, que anotaria els primers minuts per als de Thonon Les-Bains abans d'arribar al descans, deixant el 24-7 al final de la primera meitat, juntament amb l'extra point transformat per Jules Fornage.

A la segona meitat el joc es va tornar encara més trepidant, amb uns Black Panthers que van sortir disposats a remuntar un partit que se'ls va posar molt costa amunt en els primers minuts. Un nou touchdown del quarterback Poulos, després d'una curta carreta, i la primera anotació del rapidíssim Begou, més la jugada d'Andrea Betza, van ficar la por en el cos dels badalonins, situant un angoixant 24-22.

Els de Calatayud van reaccionar de manera immillorable, ja que en la següent possessió, Brugnani aconseguia la seva segona anotació després d'un pas de nou iardes de Box, sumat a la jugada extra transformada per Drew Clausen. A més a més, pocs segons després, Micky Genabat interceptava un pas rebotat de Poulos i el retornava fins a la zona d'anotació, posant en peu a tota l'afició dels Dracs i portant de nou certa tranquil·litat a la banda negra i plata, en aconseguir el 39-22 amb què terminaria el tercer període.

Malgrat totes les emocions viscudes fins aquell moment, la millor estava per arribar, amb un últim quart no apte per a gent amb problemes cardiovasculars.

Els últims minuts van començar amb un espectacular Begou, qui semblava que a mesura que passava el temps, més fresc estava. Dues jugades pràcticament consecutives del jove corredor francès què va marxar de la defensa catalana de manera insultada, van significar dos nous touchdowns de 21 i 37 iardes, que tornava a sembrar els nervis en el camp del Badalona Sud amb el 39-34 i vuit minuts per arribar a la final.

Per sort, els locals van tornar a reaccionar de manera immillorable quan més tocats semblaven i la parella Box-Clausen tornava a connectar-se per anotar el sèptim touchdown dels Badalona Dracs, que va servir per situar, juntament amb el punt extra transformat per Sergi Gonzalo, el 46-34 al lluminós.

Arribats a l'avís dels últims deu minuts de joc, la diferència de 12 punts semblava suficient, però els que porten temps en aquest esport saben que mai una diferència és suficient, i menys en equips de tanta qualitat sobre el terreny de joc. Res més que reprendre el joc després del two minute warning, el francès Betza situava el 46-41 després d'una gran escapada de 26 iardes. A més a més, els Black Panthers recuperaven a continuació l'onside kick, amb més d'un minut i mig de temps de joc i la pilota sobre la divisòria del camp, que donava opció a què pogués passar qualsevol cosa.

Els Black Panthers van començar a avançar iardes a poc a poc, de la mateixa manera que ho feia el rellotge del joc, mentre que els nervis s'apoderaven de totes les persones que estaven en el camp badaloní. Els francesos buscaven més el joc aeri que el terrestre per no gastar tant temps de joc i en un d'aquests llançaments, quan només restaven 14 segons i els gals ja rondaven la iarda 15 dels Dracs, va aparèixer el defensa Oscar Pérez per interceptar de manera decisiva un llançament de Poulos que sentenciava la trobada i donava als badalonins la seva 15a victòria europea de la seva història.

Ara queda esperar fins al 29 de maig, quan els Badalona Dracs es desplaçaran fins a Frankfurt per a jugar davant Universe a partir de les 19 hores en el Volksbank Stadium.