La pluja obriria l’escenari d’un hipotètic ajornament de la Cremada del Dimoni

  0
  IMG_1274.JPG

  10/05/2016 – La inestable situació meteorològica d'aquests dies manté oberta la possibilitat d'un ajornament; la pólvora està preparada per resistir la pluja, però no forts aiguats.

  La Cremada del Dimoni no està al 100% assegurada a poques hores de la seva previsible celebració. El mal temps dels darrers dies fa que tothom estigui alerta i que les autoritats municipals no descartin haver de suspendre l’acte central de les Festes de Maig i posposar-ho. No seria el primer cop, tot i que ens hauríem de remuntar a uns anys enrere per recordar la darrera Nit de Sant Anastasi passada per aigua.

   

  Fonts municipals expliquen que la logística del piromusical està preparada per resistir una pluja suau i que si la situació meteorològica fos com la d’aquest dilluns, tot i ser inestable i amb precipitacions, la Cremada es podria celebrar sense problemes. Els impediments arribarien si caigués un fort aiguat durant la tarda-vespre, ja que la pólvora es comporta de forma menys controlable en una situació de pluja densa.

   

  Ahir, dilluns, la previsió des de l’Ajuntament és que la pluja permetria celebrar sense problemes la Cremada, encara que lliurar-se del mal temps sembla missió impossible. En aquest sentit, l’organització haurà d’estar alerta durant tot el dimarts i no es descarta la possibilitat d’ajornar els focs.