La polèmica entre Fàtima Taleb i Albiol pels insults racistes tensa el Ple de Badalona

  0
  ple.jpg

  01/02/2017 – Els grups van ser incapaços de posar-se d'acord per aprovar el suport a la regidora de Guanyem i Téllez va fer pujar el to després de titllar a Albiol de “racista”.

  Es preveia un ple molt tens, després de l'intercanvi de comentaris entre Xavier Garcia Albiol i Fàtima Taleb arran de les denúncies públiques d'aquesta pels insults i atacs rebuts el darrer any. I així va ser.

   

  Inicialment, el Ple tenia previst votar a favor d'un punt perquè l'Ajuntament es presentés com a acusació particular en els casos oberts arran de les denúncies interposades per Fàtima Taleb el darrer any i mig. A darrera hora, però, per tal d'incloure també els dos darrers incidents de la passada setmana, el govern va modificar el punt i, per urgència, va proposar delegar en l'alcaldessa les competències a l'hora de decidir si el Consistori s'ha de personar en casos d'odi i discriminació que afectin a regidors i regidores, i també en casos de violència de gènere.

   

  El plantejament no va agradar a l'oposició, que es va posicionar en contra perquè considera que la decisió de personar-se com a acusació particular ha de residir en el Ple, per tal de revisar cas per cas, i no generalitzar les situacions i que l'alcaldessa tingui tingui les competències directes. Sí que es van mostrar totalment favorables de personar-se en el cas concret de la regidora Fàtima Taleb.

   

  El govern va explicar que es tractava d'una mesura que es prenia per agilitzar els tràmits administratius, ja que l'alcaldessa podria emprendre accions legals més ràpidament d'aquesta forma que si hagués de passar per Ple. Els membres de l'executiu es van mostrar decebuts per no aconseguir tirar endavant la delegació de competències, i al darrer torn va arribar la punta de tensió. “No m'estranya que en aquesta ciutat guany un racista”, va concloure Jose Téllez al seu discurs.

   

  El comentari va despertar la indignació d'Albiol, del Partit Popular i també de membres de la oposició, com ara Ferran Falcó, que qualificava de “inadmissible” el comentari. Garcia Albiol va prendre la paraula per avisar que marxarien del Ple si no es retiraven aquestes paraules. L'exalcalde va afirmar que s'estava insultant a tots els veïns de Badalona que l'havien votat, i que tot plegat era “vergonyós”.

   

  Finalment, Téllez va retirar el comentari i va anunciar que retiraven també el punt de l'ordre del dia, a petició de la pròpia Fàtima Taleb, per tal de poder debatre-ho “amb més serenitat” el proper Ple. Falcó, fins i tot, va arribar a demanar un recés per poder calmar la situació, parlar-ne i sortir de la sessió amb un acord per donar suport a la regidora de Guanye. Quelcom que, finalment, no es va produir.

   

  Téllez insisteix: “Albiol és un racista”

   

  El tinent d'alcalde de Guanyem, en un post a Facebook posterior al Ple, assegura que no es desdiu: “Albiol és un racista”. Téllez creu que l'oposició va utilitzar “excuses burocràtiques i banalitzadores del racisme” i que va tenir “por d'aprovar sense embuts” la proposta del govern. “El racisme polític està instal·lar en la resta de grups, més enllà del PP, es resisteixen a plantar-li cara”, considera.