La policia deté un membre de la CUP durant els actes contra el 12 d’octubre

  0

  15/10/2012 – L'agrupació política assegura que la Guàrdia Urbana no tenia motius per realitzar la detenció i que ho va fer amb abús de força; el detingut va ser alliberat amb càrrecs i ha interposat una querella per l'actuació policial.

  En el transcurs dels actes reivindicatius en contra del dia de la Hispanidad, el passat dissabte, un militant de la CUP de Badalona va ser detingut per presumpta desobediència a l’autoritat. La detenció, segons els membres de la CUP presents, va anar precedida de múltiples provocacions per part de la brigada Omega de la Guàrdia Urbana cap a la cinquantena de persones que en aquell moment es trobaven al Casal Antoni Sala i Pont (CASiP).
   

  Segons fonts de l’agrupació política, el militant va ser detingut després de preguntar perquè se li demanava la documentació; així mateix, afirmen que va haver d’acudir a l’Hospital Municipal degut “a les múltiples lesions” que els agents van provocar-li durant la intervenció. La Guàrdia Urbana, no obstant, explica a un dels diversos vídeos penjats a Youtube sobre l’actuació que el detingut no va respondre als insistents requeriments identificatius dels agents.

  La CUP va convocar una concentració al matí següent davant de la comissaria dels Mossos d’Esquadra, on estava tancat el militant, i on va haver-hi entre 30 i 50 persones, asseguren des del partit, demanant l’alliberament del detingut. No obstant, l’implicat va ser alliberat amb càrrecs poc després de les 9 del matí.

   

  A través del seu compte de Twitter, l’afectat ha confirmat que ha interposat una denúncia al Sergent dels Omega de la Guàrdia Urbana per detenció il·legal i ús desproporcionat de la força, entre d’altres causes.

   

  Iniciativa-EUiA denuncia la intervenció policial i la política de seguretat del PP

  ICV-EUiA Badalona va denunciar dissabte “la repressió i constant assetjament que promou el govern cap a determinats sectors socials”, i exigeix  al regidor de la Guàrdia Urbana, Miguel Jurado que modifiqui la seva política. Segons els ecosocialistes, “l' actuació era una provocació pròpia de la intolerància del govern del PP davant la llibertat d'expressió i manifestació de la població i s’emmarca dins el tarannà i les accions irresponsables de Garcia Albiol i el seu govern”.