La pròrroga decideix a Tortosa; el Badalonès no retroba el camí; la Minguella suma a Casagemes

0
    31

Partit no apta per cardíacs a Tortosa. CB Cantaires Tortosa i CB Coalci Sant Josep van protagonitzar un dels duels més igualats de la temporada a Lliga EBA. Tot i que els locals van obrir una escletxa de sis punts al primer quart (19-13), el conjunt de Sergi Vives va equilibrar la balança abans del descans (33-33). A la represa, el matx va mantenir el mateix guió del primer temps (77-77) i la pròrroga va decidir el partit a favor dels parroquials (84-85). Aquest triomf manté el Sant Josep a la quarta posició del grup C-A.

El Badalonès de Xavi Riera segueix sense poder trencar la ratxa negativa de sis ensopegades consecutives. Els dimonis van caure a la pista de l'Artés i es deixen enrere la quarta posició del grup 1 de Copa (82-78). Els badalonins van tornar a protagonitzar un duel igualat des de l'inici (17-17) i que va evolucionar sense que cap equip s'imposés amb contundència al marcador (41-44; 58-57). Tot i això, els locals van trencar el partit gràcies al seu encert des de la línia de tir lliure.

Per la seva banda, el Maristes Ademar de Lluis García va caure a Sabadell contra el Bàsquet Pia (71-58) i segueix jugant amb foc per assegurar la permanència a Copa. El conjunt sabadellenc va obrir la primera escletxa al quart inicial amb una diferència de cinc punts (17-12). Viladomat i Pérez van encarrilar encara més la victòria a favor dels locals i la distància al marcador ja era de +14 (35-21). A la represa, els tirs de camp del conjunt badaloní va capficar mínimament el Maristes al partit (54-43) però un darrer intent per reduir encara més la diferència (60-54) va quedar en un miratge. El descens es troba ara a una única derrota més.

Al grup 2, el Círcol Catòlic de Juli Jiménez segueix somiant amb la quarta posició després de superar l'Alpicat per la mínima a La Plana (65-62). Gotzens i Jerez van liderar els primers minuts badalonins amb un +10 (21-11). Tot i això, un parcial de 0-15 va igualar el matx abans de marxar a vestidors (34-34). A la represa, el partit no va ser liderat per cap equip (52-48) i el matx es va decidir als darrers 10 minuts amb un parcial de 6-0.

A Primera Catalana, la Minguella de David Martin va oferir un espectacle de triples durant el primer temps a Casagemes per desfer-se de l'Escala. Els badalonins van certificar el partit als primers dos quarts després de desactivar l'atac gironí (22-10). Abans del descans, la diferència va augmentar a +21 a favor dels blaus (43-22). A la represa, però, la Minguella va badar i el partit es va tancar amb un reduït +11 (74-63).

Finalment, a Segona, el Badalonès B va caure a Sant Andreu (71-57). A Tercera, victòries de Sant Josep davant el Gramenet (79-63), Natzaret davant la UB Mir (67-69), Cultural al derbi contra Maristes B (80-72), Minguella a Casagemes versus Diagonal (73-70) i Círcol B enfront el Coll (68-62). L'ABB i la Llefià, van caure contra Alisos (91-88) i Stucom (81-73), respectivament.