La PSU posa en dubte les primeres decisions del govern en matèria de policia local

  0
  32
  sant joan.jpg

  30/06/2015 – La Plataforma Sindical Unitària, sindicat majoritari a l’Ajuntament, s’ha mostrat “preocupat i en desacord” amb la planificació del dispositiu policial de la revetlla de Sant Joan i no veu convenient la dissolució de la Unitat Omega.

  La Plataforma Sindical Unitària, sindicat majoritari a l’Ajuntament, s’ha mostrat “preocupat i en desacord” amb la planificació del dispositiu policial que es va preparar per a assegurar la neteja de les platges de la ciutat després de la revetlla de Sant Joan. L’organització assegura que l’operatiu es va nodrir “en la seva majoria d’agents en practiques amb només dues jornades de treball a la Guàrdia Urbana i sense el material adequat per a aquest servei”, com ara botes per caminar per la platja i guants protectors, necessaris en escenaris com el de dimecres al matí, amb la platja plena de vidres i ampolles trencades, o armilles protectores. Concreten, per exemple, que un dels dos dispositius va comptar amb un caporal, dos agents veterans i sis alumnes en pràctiques. En aquest sentit, la PSU creu que va ser una planificació “temerària” i destaca que no coneix que aquest servei s’hagi fet amb alumnes de pràctiques els anys anteriors o a altres poblacions catalanes de dimensions considerables de Badalona.

   

  Fonts municipals han esclarit que 10 dels 30 agents del dispositiu eren en pràctiques, però que els altres 20 eren agents veterans i un comandament. Tanmateix, indiquen que la desena d’agents van ser assignats a aquest dispositiu, igual que podrien haver estat destinats a qualsevol altre operatiu real, com ara de trànsit o de qualsevol altre tipus, una pràctica “habitual” un cop entren a practicar al cos. En qualsevol cas, destaquen, a diferència d’altres anys, no es va produir “cap incident”.

   

  Crítiques per la dissolució de la Unitat Omega

   

  Des de la PSU també s’ha criticat la dissolució de la Unitat Omega perquè, asseguren, no s’ha acordat. “Hi ha malestar dins el cos per prendre decisions tècniques sense consultar. Preferiríem negociar, arribar a acords”, explica un dels representants del sindicat. Des del govern asseguren que la dissolució de la Omega s’ha dut a terme en coordinació amb la direcció del cos i que la mesura s’ha pres perquè, fins ara, hi havia un “greuge comparatiu” a nivell salarial i amb la supressió d’aquesta unitat es redistribueixen “millor els plusos” i hi ha rotació. En qualsevol cas, l’alcaldessa Dolors Sabater admet que d’aquesta decisió en concret es va informar amb els sindicats, tot i no negociar-la, però que la idea és tenir compte la postura dels sindicats en la segona fase de la reestructuració del cos que es durà a terme a partir de setembre.