L’alcaldessa Dolors Sabater serà la regidora de districte de Llefià i La Salut

  0
  32
  IMG_2848.JPG

  30/06/2015 – El govern proposarà una reducció de salaris dels regidors i la reducció del nombre de càrrecs de confiança, una decisió que ha d'aprovar el Ple.

  L’alcaldessa Dolors Sabater s’encarregarà personalment de la regidoria del districte que comprèn els barris de La Salut i Llefià, una zona que la batllessa coneix molt bé després d’anys exercint-hi diferents tasques professionals i socials i també una de les àrees de la ciutat que el PP i Albiol havien convertit en el seu feu durant els darrers anys. Aquesta ha estat un dels punts més sorprenents de la nova organització municipal, presentada ahir.

   

  Seran cinc, finalment, les tinències d’alcaldia del govern tripartit, la primera de les quals per a Oriol Lladó, que serà responsable de Mobilitat, Paisatge, Habitatge, Patrimoni Històric-Artístic, Urbanisme i Ciutat Intel·ligent. El segon tinent d’alcalde serà Àlex Mañas, que encapçalarà els departaments de Promoció Econòmica i Ocupació, Industrialització, Comerç, Turisme, Consum, Nova Economia, Sostenibilitat i Medi Ambient. Jose Téllez ocuparà la tercera tinença d’alcaldia i es responsabilitzarà d’Hisenda, Contractació, Recursos Humans, Transversalitat, Transparència, Comunicació, Informàtica, Tecnologies de la Informació i la Comunicació, Estadística i Població. La quarta tinent d’alcalde serà Laia Sabater, amb Cultura i Educació. Francesc Ribot serà el cinquè tinent i portarà Diversitat, Convivència, Salut i Gent Gran. A més, Maria Gallardo serà regidora d’Esports; Angès Rotger, de Serveis Socials; Fàtima Taleb, de Participació, i Javier López, d’Espais Públics. A banda, Alcaldia tindrà les atribucions de coordinació dels diferents districtes, Seguretat, Joventut i Dona.

   

  L’alcaldessa, regidora de districte

  El nou govern mantindrà la distribució de la ciutat en sis districtes, almenys de moment. No és gaire habitual que l’alcalde o alcaldessa afegeixi una regidoria de districte a les seves responsabilitats. Dolors Sabater, però, considera que la seva experiència i coneixement de Llefià i La Salut pot ser un actiu interessant i ha decidit ser la regidora del Districte 4. Laia Sabater s’encarregarà de Canyadó, Casagemes, Manresà, Centre, Dalt de la Vila, Coll i Pujol i Progrés; Maria Gallardo, de Sant Crist, Sistrells, Lloreda, Novea Lloreda, Puigfred, La Pau i Montigalà Occidental; Ribot, de Montigalà Oriental, Canyet, Mas Ram, Bufalà, Bonavista, Pomar, Morera i Les Guixeres. Agnès Rotger serà l’edil del Districte 5, amb Gorg, La Mora, Congrés, Can Claris i Raval. El Districte 6, Artigues, Sant Roc i El Remei, seran responsabilitat de Fátima Taleb.

   

  El govern proposarà una reducció de salaris i càrrecs de confiança

  Les responsabilitats i delegacions dels regidors de govern s’aproven per decret, però part del cartipàs municipal ha de passar per Ple. Els sous, el nombre de càrrecs de confiança i la retribució que reben els grups municipals són tres dels principals pilars que el govern ha de negociar amb l’oposició per tal d’aprovar el cartipàs definitiu. Guanyem, ERC i ICV-EUiA presentaran una proposta, recollida en un codi ètic comú, que pretén reduir els tres àmbits. Els salaris, per exemple, els volen reduir entre un 15 i un 25%, en funció de les quantitats, per tal d’igualar el sous de les diferents categories. El número de càrrecs de confiança mai passarà de 27, tal i com marca la llei, encara que l’executiu preferiria rebaixar més la quantitat. Pel que fa a la retribució que reben els grups, voldrien reduir-la entre un 10 i un 15%.

   

  Aquest divendres, el govern es reunirà amb cada grup per dialogar les condicions i establir un acord que s’aprovarà en un ple extraordinari abans del 20 de juliol.