La qualitat tapa la irregularitat de la U19 (60-67)

0
    19

01/07/2015 – Espanya es classifica pels quarts de final del Mundial de Creta, havent de treballar fins al final contra Egipte després de tenir guanyat el partit al final del tercer quart.

A diferència del duel disputat ahir davant d’Argentina (51-75), dominat per la U19 des de l’inici, la primera eliminatòria a partit únic del Mundial no seria tan senzilla de superar. Egipte aconseguiria completar uns bons primers minuts, completant un parcial de sortida de 7 a 0 que posaria la por al cos al bloc de Joaquín Prado (7-0).

Dos triples quasi consecutius de Marc Garcia i una millora sensible a l’hora de circular la pilota permetrien a la U19 capgirar la situació, després que Yankuba Sima esclafés la cistella contrària a dues mans (9-11).

Disputats els primers sis minuts de partit, Xabi López saltaria al parquet. L’escorta del FIATC Joventut forçaria una falta només ingressar a pista, anotant el seu primer punt des de la línia de personal (11-12). Espanya, però, seguia sense oferir un joc constant, patint molt en defensa per aturar les penetracions dels exteriors egipcis i concedint massa segones opcions al rival (19-15).

Ja al segon quart, Egipte es tornaria a situar sis punts per davant (21-15), ofegant l’atac de la U19 amb alternatives defensives constants. Només la punteria de Marc Garcia faria possible que la selecció espanyola recuperés el domini, marxant al descans amb una renda de set punts gràcies a una darrera cistella de Sergi Garcia (29-36).

Tot i anar per davant, el 11/41 en tirs fet per Espanya durant la primera meitat demostrava els problemes soferts per la U19 a l’hora de superar la defensa egípcia.

Després de dos quarts irregulars, l’activitat física de la selecció espanyola creixeria a la segona meitat. El bloc de Joaquín Prado faria l’esperat pas endavant en defensa, milloraria en el rebot d’atac i explotaria a la perfecció el joc d’espais.

D’aquesta manera, Espanya podria obrir un forat consistent en el marcador, gràcies als triples de Sergi Garcia i a la pugna de Jacobo Díaz sota els taulells (34-50). El temps mort d’Egipte seria obligat, però poc després la U19 tornaria a anotar en un contraatac culminat per Xabi López (34-52).

El tercer acte finalitzaria amb un clar avantatge espanyol en el marcador (37-56), però durant l’últim quart la selecció de Joaquín Prado abaixaria la guàrdia. Egipte aconseguiria un clar parcial de 10 a 0 que faria néixer els nervis dins del bloc de la U19 (45-56).

Marc Garcia podria sortir al rescat del seu equip (45-60), tot i que la ratxa de Mohamed Mohamed encara acostaria més als egipcis. A 1:25 pel final, Joaquín Prado es veuria forçat a aturar el rellotge, després que el combinat nord-africà se situés a només cinc punts de distància (58-63).

Finalment, una bona defensa, un tir lliure anotat per Xabi López i l’enèsima acció individual completada per Marc Garcia (21 punts) assegurarien la classificació pels quarts del Mundial de Creta (60-67).

Tunísia o Grècia serà el rival d’Espanya als quarts (divendres). Contra Egipte, Xabi López disputaria quasi 15 minuts de joc, anotant 7 punts (2/5 en tirs), capturant 4 rebots i recuperant 1 pilota.