La reforma del Parc de Nova Lloreda desperta polèmica entre veïns i govern local

  0
  nova lloreda.jpg

  11/12/2014 – Algunes entitats es queixen de la falta de comunicació per part de l'Ajuntament a l'hora de preguntar als veïns com hauria de ser el projecte, que superarà els 800.000 euros.

  Les obres de remodelació del Parc de Nova Lloreda, al barri homònim entre la rambla Sant Joan i l’avinguda Catalunya, ha despertat polèmica i protestes entre les entitats i veïns del barri. Els treballs van començar ja fa uns dies sense gaire rebombori, fins que dues associacions veïnals de la zona, a les que més tard es van sumar les AMPA de les escoles Llorens Artigues i Mercè Rodoreda, van manifestar el seu desconeixement de les obres i el desacord amb el nou disseny previst.

   

  Des dels 80’, el parc és una de les zones verdes més àmplies del barri. Els treballs de remodelació iniciats, però, van en la línia de modificar un sector del parc i substituir part de la terra per sauló i ciment. La decisió ha encès els ànims de col·lectius escolars i veïnals de la zona, que, a més, reproven que l’Ajuntament no hagi comptat amb la seva opinió i la dels ciutadans de la zona abans de projectar cap reforma. Admeten i recolzen totalment que el govern realitzi millores al parc, però rebutgen un canvi tan radical com aquest que, diuen, seria una despesa sobredimensionada, uns 800.000 euros, per unes obres sense consensuar que no donen resposta a les necessitats del barri. I és que, segons manifesten, el projecte no contempla algunes millores com ara una ampliació dels jocs infantils, actualment molt deteriorats i insuficients.

   

  Sí hi ha sectors veïnals que veuen amb bons ulls el projecte municipal, prop de 200, segons el govern local. Per això, tots plegats han creat una comissió que reflecteixi el sentir plural del barri i gràcies a la qual s’ha pogut debatre per arribar a un punt intermig. La modificació del projecte que els veïns sol·licitaran formalment aquesta setmana, inclourà algunes reclamacions de les comunitats escolars, una part de la plaça de ciment, una altra de sauló, a més de zones de gespa, ja contemplades.

   

  El passat dimarts va tenir lloc una reunió amb els regidors de Via Pública i Participació Ciutadana, Daniel Gracia i Miguel Jurado, on van expressar les seves reclamacions. El titular de Via Pública, per la seva part, explica que estudiaran les propostes i la seva inclusió. Les obres afecten uns 7.000 metres quadrats de terreny i contemplen renovar clavegueram, nou enllumenat de LED, nou mobiliari i parcs infantils, zona esportiva amb cistelles i instal·lació de gespa i sorra compactada, entre altres.