La regidora Mercè Rius (CiU), vicepresidenta de la campanya europea Procura+

  0
  mercerius.jpg

  03/06/2013 – La regidora convergent de l'Ajuntament de Badalona ocuparà la vicepresidència, fins el 2015, d'aquest programa dirigit a la sostenibilitat dels governs locals.

  La diputada adjunta de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona i regidora de CiU a l’Ajuntament de Badalona, Mercè Rius, ha estat elegida vicepresidenta primera de la Campanya Procura+ de l'Associació ICLEI-Governs Locals per la Sostenibilitat, que se centra en la compra pública sostenible.

   

  L'elecció de la diputada adjunta de Medi Ambient es basa en el coneixement i experiència que pot aportar una institució com la Diputació de Barcelona que, des de fa anys, és membre actiu de la campanya i que treballa defensant els principis de Procura+ per aconseguir que els ajuntaments apliquin un consum i producció responsables.

   

  Ocupar aquesta vicepresidència significa, segons Mercè Rius, que "la Diputació de Barcelona podrà ser al capdavant del moviment europeu vers la compra sostenible i rebre gran visibilitat internacional davant, per exemple, la Comissió Europea, governs i organitzacions clau com ara Nacions Unides".

   

  La presidència l'ostentarà Pekka Sauri, tinent d'alcalde d'Helsinki (Finlàndia) i la segona vicepresidència estarà ocupada pel tinent d'alcalde de la ciutat de Malmö (Suècia), Lari Ptikä-Kangas.

   

  Mercè Rius mantindrà aquesta vicepresidència de la Campanya Procura+ fins al 31 de març de 2015.

   

  Procura+ és una campanya europea iniciada el 2004 que té com a objectiu donar suport a les administracions públiques i locals de tot Europa en l'aplicació de pràctiques sostenibles de compra i publicació d'exemples de bones pràctiques.