La restauració podria obrir dilluns que ve de 6 a 17h i amb un 30% d’aforament màxim

  0

  El departament de Salut està acabant d’elaborar un esborrany que dijous s’analitzarà al Procicat i que preveu una desescalada gradual en quatre fases. La proposta és que a partir de dilluns els bars i restaurants puguin obrir. Això sí, amb un 30% del seu aforament –tant exterior com interior si es tracta de locals amb bona ventilació natural o artificial– i amb un horari delimitat: entre les 6 i les 17h.

  La proposta del departament d’Alba Vergés, que encara podria veure’s modificada, preveu també que puguin reobrir els equipaments culturals fins a 600 persones, amb un màxim del 50% d’aforament. Així mateix, preveu que es puguin tornar a utilitzar els equipaments esportius a l’aire lliure, amb un 50% dels usuaris –incloses les piscines, encara que estiguin en equipaments tancats–. Les activitats es podran fer com a màxim en grups de sis, excepte en l’esport federat.

  El toc de queda es manté

  Pel que fa a la resta de mesures, el pla de desescalada preveu mantenir el toc de queda de 22 a 6h del matí, el confinament municipal de cap de setmana i el perimetral de tot Catalunya. A més, el comerç continuarà amb restriccions: un 30% d’aforament màxim en establiments de menys de 800 m2 i els centres comercials continuaran tancats excepte les botigues de primera necessitat que hi hagi a dins (farmàcies o supermercats). En els actes religiosos i cerimònies, l’aforament màxim serà del 30% i màxim 100 persones.

  Desescalada per etapes

  Tal com es va fer durant el desconfinament, Salut proposarà que l’aixecament de les restriccions es desenvolupi per etapes, que duraran 15 dies cadascuna. La primera començaria el dilluns 23 i la segona, que s’aplicaria a partir del 8 de desembre, preveu un tancament per comarques, en lloc de municipis, durant els caps de setmana. Es mantindria, però, el toc de queda nocturn, així com la limitació de reunir-se un màxim de sis persones.

  Ara bé, en el segon tram del pla d’obertura, els bars i restaurants podran servir a un 50% dels clients, tant a interiors com exteriors, de 6 a 17 h. El mateix topall d’aforament (50%) que s’aplicarà a museus i sales d’exposicions. Els cinemes, teatres, auditoris i sales de concert, en canvi, podran obrir amb un 70% de l’aforament, sempre que siguin menys de 600 persones.

  Els equipaments esportius a l’aire lliure seguiran al 50%, inclosos gimnasos i piscines (sense vestidors). Pel que fa als comerços, també hauran de reduir a la meitat l’aforament, i aquesta limitació també s’aplicarà sobre tota la superfície de venda en locals i establiments de més de 800 m2. Els centres comercials, però, continuaran tancats en el segon tram.

  Al Nadal: màxim 10 persones

  La tercera etapa del pla d’obertura que proposarà Salut a la reunió del Procicat d’aquest dijous preveu les mesures que s’aplicarien al Nadal, si els indicadors epidemiològics permeten avançar en la desescalada. La principal novetat és que s’amplien les reunions a un màxim de 10 persones, corresponents a dues bombolles de convivència o una bombolla ampliada.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí