Jones posa punt final a la ratxa europea en el retorn de la Penya (77-87)

0
    35
    David Grau ( CJB

La Penya va patir la primera desfeta europea davant el Bahcesehir turc (77-87) en el seu retorn a pista, després de 17 dies sense disputar un partit i entrenant només des de dissabte. El conjunt de Carles Duran, sense Tomic, Ribas, Zagars i Neno, no va lluir el seu joc a Badalona en un partit intranscendent a nivell classificatori davant un rival liderat per l’aler Jamal Jones (34 punts).

El partit a l’Olímpic va començar amb un domini poderós verd-i-negre en atac (6-0). Un plàcid inici que va ser més aviat un miratge. El Bahcesehir va despertar ràpidament i va aprofitar un 2+1 de Thomas Akyazili i una recuperació per capgirar el marcador (9-10). L’intercanvi de cistelles va ser el guió del període inicial, on va destacar la figura de l’aler americà Jamal Jones amb 12 punts en 8 minuts a pista (25-25).

Aquesta igualtat a cistella i cistella va ser l’avantsala dels pitjors minuts de la Penya a pista. El segon quart del conjunt verd-i-negre va ser més negre que verd. L’equip no va oferir bones sensacions sota cistella i va trobar molt a faltar la figura de Ferran Bassas. Primer amb Dawson com a base i posteriorment amb Ventura, els de Carles Duran van patir les absències de Neno i Zagars. El desencert badaloní i la manca de contundència en el rebot defensiu el va aprofitar el Bahcesehir per capgirar el marcador amb 9 recuperacions efectives, augmentar la diferència i apropar-se als 10 punts de marge abans del descans (41-48). El lideratge i assistències del base mexicà Álex Pérez (5 en total) va superar un Joventut que va sobreviure amb el tir exterior de Xabi López-Arostegui (11 punts).

A l’inici del tercer quart la manca d’encert turc i el rebot defensiu verd-i-negre va permetre la Penya apropar-se en el marcador amb un 8-0 que reduïda la diferència a sis punts (49-66) després d’una màxima de -12 a l’electrònic. Ventura i Morgan van liderar el tir exterior badaloní. Però la Penya també es va contagiar del desencert visitant i, quan més a prop tenia el partit a favor, va reaparèixer Jones per exhibir-se i tornar a superar el seu sostre personal de punts a Eurocup i la màxima diferència del partit a +16 (49-65).

El retorn a pista al darrer quart va començar a recordar a la remuntada de la primera jornada davant el Partizan. En només 3 minuts, el Joventut va encistellar 11 punts i tornava a haver partit a l’Olímpic (64-70). Però aquesta vegada no va arribar cap miracle i el Bahcesehir va enfonsar les opcions de la Penya amb un 0-7 que enllestia el partit i la primera derrota a Eurocup del Joventut (77-87).

Ferran Bassas i Con amb 17 punts va ser el màxima anotador badaloní i Jones, amb 34, l’MVP del matx. El mexicà del conjunt turc Álex Pérez va repartir 13 assistències.