La Rotllana dóna vida estival a l’Escorxador de La Salut i obre els braços a l’intercanvi europeu

  0
  40
  IMG_6540.JPG

  26/07/2014 – Com cada any, l'associació ha promogut un ampli ventall d'activitats al carrer i acull un ampli grup de joves d'arreu d'Europa.

  L’Escorxador del barri de La Salut s’ha convertit durant les tardes de juliol en un pati d’escola ple de nens, joves i alguns pares. La ‘culpable’ de tot plegat ha estat l’associació La Rotllana, que des del dia 2 i fins a aquest dissabte, dia 26, ha organitzat tot un programa d’activitats a peu de carrer en el qual no han faltat els esports, les manualitats, tallers ben diversos i música envoltats d’un ambient festiu. La iniciativa, que ja s’havia dut a terme altres estius, prenia un caràcter innovador enguany, atès que mai s’havia desenvolupat a l’espai municipal de l’antic escorxador. Això creava una lleugera incertesa entre els organitzadors, que es va dissipar després de la primera setmana. Els dubtes, finalment, s’han convertit en satisfacció després de veure la bona rebuda del nou emplaçament i el veïnat. Ana Blanco, una de les responsables del projecte, explica que les entitats de la zona, així com els comerciants de La Salut, han recolzat en tot moment les activitats, que han comptat amb un bon nivell d’assistència. Aquest dia 26 tindrà lloc la clausura del ‘casal’, amb un concurs de talents, protagonitzat pels nens i joves que han participat de les activitats, i l’espectacle d’un faquir.

   

  Una entitat de vocació europea

   

  Any rere any, la Rotllana demostra la seva implicació en el teixit i la societat local, però també un ferm compromís amb projectes de caire internacional a nivell europeu. Aquests dies, precisament, l’associació ha estat l’encarregada d’acollir una vintena de joves, de entre 18 i 25 anys, provinents d’Alemanya, Croàcia, Itàlia i Azerbaidjan. Des del 17 fins al 27 de juliol, el grup d’intercanvi, que ha pogut visitar Badalona gràcies al programa europeu Sharing the street, ha experimentat la convivència, la tolerància i la diversitat com a valors positius, un dels objectius principals de la iniciativa, segons explica la responsable dels programas d’intercanvi de la Rotllana, Angela d’Agostino. Durant aquests 10 dies, els joves s’han allotjat a l’escola Antoni Botey de Llefià i s’han encarregat de planificar de forma grupal les 24 hores del dia la seva estada, un mètode cabdal per fomentar la dinàmica i organització de grup. A més de participar amb l’entitat del barri en les seves activitats i compartir els seus coneixements amb els nens i nenes, han tingut l’oportunitat de conèixer l’entorn badaloní i de fora de la ciutat. Tot plegat, a més, subratlla d’Agostino, és una forma molt eficaç de crear vincles amb altres associacions europees de les quals provenen els nois i noies.

   

  Nou vincle amb l’Azerbaidjan

   

  Dins del bagatge internacional, la Rotllana ha tancat recentment un acord amb l’Associació d’Amistat entre Joves d’Azerbaidjan i Iberoamèrica amb l’objectiu d’enfortir els vincles entre Badalona i el país caucàsic. Amb aquest conveni, que es posarà en marxa aquest mateix any, i gràcies al programa europeu Youth in action, molts joves azerbaidjanesos podran visitar Badalona i Catalunya i viceversa.