La Rotllana és convidada a Romania

  0
  Rotllana.jpg

  20/10/2017 – Amb motiu dels 25 anys del Departament d'assistència social de la Universitat de Vest.

  L'associació badalonina La Rotllana va estar convidada d'honor, el passat 12 d'octubre, amb motiu de la celebració del 25 aniversari del Departament d'assistència social de la Universitat Vest de Timisoara, a Romania. Els actes de celebració d'aquests 25 anys han volgut recollir el periple acadèmic i social d'aquesta institució i, per això, en la seva posada de gala amb volgut comptar amb les personalitats, insitucions nacionals i organitzacions amb les quals han compartit trajecte. 


  En l'any 1999 abans de l'entrada de Romania a la Unió Europea, la Rotllana va començar a treballar amb el Departament de treball social de la universitat, i la seva tasca es manté fins avui dia. Aquesta col·laboració va ser gràcies al treball conjunt de la Rotllana amb la Universitat de Barcelona, que va ser qui va posar en contacte dues parts. Fruit d'aquest treball de partenariat va néixer l'associació juvenil Proimpact21 a Timisoara, partner actual també de l'entitat badalonina.

  Amb Proimpact21 es van desenvolupar diferents projectes socials, com suport social i assistència sanitària als nens del carrer a Timisoara, intercanvis juvenils, servei de voluntariat europeu, capacitació en associacionisme i educació no formal dels joves romanesos, formació i capacitació dels joves catalans en el treball amb minories i població en situació de risc, entre altres iniciatives més. Fins i tot, mitjans de comunicació de Badalona, com la televisió pública, van apostar per aquest projecte i es va realitzar el documental Legaturi, per presentar la situació de Romania abans de la seva entrada a la Unió Europea, i el treball entre totes dues entitats.

   

  Durant la jornada de celebració dels 25 anys, el secretari general de la Rotllana va realitzar una intervenció a l'aula magna de la universitat, davant les autoritats acadèmiques i socials, com també de diferents promocions joves que havien participat en aquests projectes. L'acte va finalitzar amb agraïments a representats de la Rotllana, Proimpact21 i la Universitat Vest de Timisoara.