La Salut i Bufalà viuen amb intensitat la diada de Sant Jordi

    0
    72
    DSC_0991.JPG

    25/04/2016 – Els barris de La Salut i Bufalà han viscut una àmplia jornada amb roses, llibres i activitats, gràcies de la mà de les entitats veïnals, comercials i culturals.

    Un any més el passeig de La Salut s'ha omplert de parades amb roses i llibres per celebrar durant tot el dissabte la festivitat de Sant Jordi. Enguany ha estat la tercera edició d'aquesta fira que ha comptat amb activitats per a la mainada, com a contacontes, productes i serveis dels mateixos comerciants del passeig de La Salut, com així també la presència d'entitats com Òmnium, La Rotllana, Gran Família i la Plataforma d'Afectats per la Crisi, entre altres.

     

    També, els escriptors badalonins Jordi Matamoros, Xenia Núñez i Sonia Barceló van signar els seus llibres en la parada del grup de Facebook 'Tú no eres de Badalona si no…'. A més a més, el cantant badaloní Manuel Fernández també va ser present amb el seu darrer disc.

     

    Durant el matí el bon clima va facilitar l'ambient festiu i la bona afluència de milers de veïns que van donar vida al passeig de La Salut, però a la tarda va arribar la pluja, tot i que moltes parades van continuar en peu.

     

    Sant Jordi a Ca l'Andal

    D'altra banda, més d'una quinzena d'entitats veïnals, culturals i educatives del barri de Bufalà es van retrobar durant tota la jornada del dissabte per celebrar el Sant Jordi amb toc reivindicatiu: recuperar Ca l'Andal. Al matí, davant de la mateixa masia es van realitzar diverses activitats adreçades a tot el públic, com a contacontes, recitals de poesia, intercanvis de llibres i tallers de manualitats, entre altres.

     

    En canvi, els actes de la tarda es van concentrar a l'Associació de Veïns de Bufalà, on Miquel Soria va presentar el seu llibre 'El autómata de bronce'. Una xerrada sobre Ca l'Andal -a càrrec de Jaume Aymar, historiador badaloní; Cinto Mercader, un el veí de la masia, i Carles Baiges i Mirko Gegundez, arquitectes de la cooperativa LaCol que han presentat el projecte de rehabilitació-, va posar el punt final a aquesta àmplia jornada festiva i reivindicativa.

     

    L'objectiu de les entitats de Bufalà és recuperar la masia de Ca l'Andal per construir una biblioteca i un centre cívic al barri per abastir l'extensa xarxa educativa i cultural i, a la vegada, disposar d'un centre neuràlgic per a les relacions socials, culturals i de lleure, tant per als infants com al jovent, adults i entitats.

     

    Per la seva part, el govern local veu amb bons ulls la proposta veïnal i no descarta que Ca l'Andal obri les seves portes abans del 2019; per això ha convocat una reunió molt aviat amb les entitats involucrades per continuar amb el projecte. Recordar que en el mes de febrer es va realitzar una inspecció tècnica on es va valorar molt favorablement l'estat de conservació de la masia.