La Sareb cedeix a Badalona 256 pisos de lloguer social

  0

  L’Ajuntament de Badalona ha tancat un principi d’acord amb la Societat de Gestió d’Actius procedents de la Reestructuració Bancària, Sareb, en virtut del qual es desallotjaran 220 pisos ocupats que es destinaran a lloguer social. L’alcalde de Badalona, ​​Xavier Garcia Albiol, ha tancat l’acord aquest dimecres a la tarda amb el president de l’entitat, Jaime Echegoyen, en la reunió que han mantingut en les oficines centrals de la Sareb a Madrid. Albiol ha considerat el pacte “històric per a la ciutat” i ha subratllat que els pisos es posaran a la disposició de famílies amb “greus problemes econòmics” en règim de lloguer social. L’acord inclou 36 pisos que no estan ocupats i que es podran adjudicar de manera immediata. En total, una cessió de 256 pisos.

  Per a l’alcalde, comptar amb més de 200 pisos socials repartits per barris com Llefià, Sant Roc o la Salut, permetrà, a part de donar una resposta contundent al problema de l’ocupació il·legal conflictiva, comportarà que els veïns dels immobles ocupats “puguin viure amb tranquil·litat a les seves cases”. L’Ajuntament ajudarà a desocupar els pisos, si cal de “manera contundent” en aquells casos on es generi conflictivitat en el veïnat. Si, per contra, els ocupes són famílies realment necessitades, els serveis socials analitzaran cada cas per a permetre que accedeixin a un lloguer social que “com a màxim serà de 200 euros mensuals”.

  El conveni entre la Sareb i l’Ajuntament de Badalona se signarà oficialment la primera quinzena de setembre, per la qual cosa a primers del mes d’octubre ja es podran a començar a adjudicar habitatges. En paral·lel, segons va revelar ahir l’alcalde, s’iniciarà un procés de preadjudicació que al seu torn permetrà agilitar els tràmits judicials per al desnonament.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí