La segona dels ‘dimonis’, al sarró; la Minguella s’emporta el derbi de Primera contra la Cultural

0
    40
    Badalonès

Novells pel que fa a club però experimentats a EBA quant a grup. El Fruits Secs Corbera Badalonès fa poder celebrar a La Plana la seva primera victòria en la temporada del seu debut – la segona de forma consecutiva a la Lliga -. El conjunt de Xavi Riera va superar el CB Mollet (76-64) després de disputar un matx molt igualat i que no es va resoldre fins al darrer període, amb un parcial de 13-4 decisiu. Els bases Marc Cuesta i Ertic Balagué, amb 18 i 16 punts, respectivament, i el pivot Marcos Morales, amb 17 punts i 7 rebots van ser els jugadors més polivalents en el triomf dels ‘dimonis’.

Cara A a un costat, la cara B de la jornada la va protagonitzar l’Ademar de Lluís García en el seu desplaçament a Saragossa. L’ Alfínden aragonès disputava davant la seva afició el seu segon matx de la temporada amb la necessitat de sumar el primer triomf si no volia despenjar-se a la cua de la classificació. En aquest context, els badalonins van perdre (87-71) en un duel liderat pel conjunt local des de l’inici i segon quart badaloní molt espès quant a puntuació (24-11). Diumenge a les 18h, el Badalonès visitarà la pista de la UE Mataró i l’ Ademar rebrà el Boet Mataró a les 18:15h a La Plana.

A Copa Catalunya, el Coalci Sant Josep va anar a remolc quasi des de l’inici en el seu desplaçament a Granollers i va pagar amb una desfeta un segon quart molt encertat per part dels del Vallés (31-19). Malgrat recuperar-se a la represa (50-48), un parcial de 14-5 va acabar de sentenciar el conjunt de Carles Espona sense que fos eficient una reacció final encapçalada per Álvaro López (67-62). Així mateix, el Cotonifici Círcol Catòlic també va sumar una nova victòria al seu caseller després de caure d’un punt contra El Masnou. L’equip d’Óscar Gallifa va arribar a liderar el marcador de 6 punts al darrer minut del tercer quart però un 0-8 als darrers 10 minuts van fer inútils els 10 triples badalonins. La primera victòria blava haurà d’esperar.

David Martínez lidera la Minguella
    A Primera Catalana, Minguella i Cultural van protagonitzar l’únic derbi badaloní en el grup 1 de la categoria i que es va decantar a favor dels de Casagemes. Un 27-12 al quart inicial i un 16-2 al darrer període van liquidar les opcions de l’equip de Jaume Gabaldà. David Martínez amb 22 punts va liderar l’equip de Juli Jiménez cap a la victòria. Pel que fa a l’esglaó de Segona, triomfs de la UB Llefià versus Argentona (83-69) i El Círcol B contra El Masnou (77-61). La Minguella B va caure a Casagemes el Santa Coloma B (66-74).

Hurtado es desfà del Santa Eulàlia
    Finalment a Primera femenina, el Joventut Femení va sumar la segona victòria del curs a L’ Hospitalet versus el Santa Eulàlia (52-53) gràcies als 17 punts de Tania Hurtado i un parcial decisiu de 0-14 que va trencar el matx a favor de l’equip verd-i-negre. Per la seva banda, el Sant Andreu Natzaret va caure a la pista del Safa Claror (67-51) i va patir la primera ensopegada del curs. A Segona, victòries de la Llefià (35-43) i Círcol (68-48) contra Neus i Vilassar de Dalt, respectivament, i derrota de la Minguella a Argentona ( 64-37).