La Penya s’estrena a l’Eurocup (81-68)

0
    37
    Nikos Zisis davant dels italians. / David Grau - CJB

La Penya ha aconseguit per fi el primer triomf de la temporada en superar el Germani Brescia Leonessa per 81-68 a l’Olímpic, que malauradament no ha presentat una gran entrada en l’estrena a casa dels verd-i-negres a l’Eurocup (2.539 espectadors). Una xifra de públic massa baixa per al retorn europeu dels badalonins.

No ha estat d’entrada un partit d’excessiva qualitat, sobretot en una primera part d’equilibri però sense encert, especialment des del perímetre. La Penya i el Brescia han rivalitzat en errors des dels 6m75 en els primers vint minuts, amb uns percentatges baixíssims: 3/13 els verd-i-negres i 1/11 els italians. Uns números que no han millorat ja en tot el partit, amb la Penya tancant els 40 minuts amb un 6/25 i evidenciant un cop més que l’encert exterior segueix sent una assignatura pendent.

La posada en escena dels de Carles Duran han estat bona (11-3), però abans del final del primer quart els italians ja s’havien refet (17-14). Una igualtat que ha continuat en el segon quart, que s’ha tancat amb el Brescia per davant (35-36).

Com ja va passar davant del Burgos a l’ACB, la Penya ha tornat a accelerar en el tercer quart, on ha recuperat algunes de les seves grans virtuts, amb un joc ràpid i una defensa sòlida. Prepelic, amb molta pólvora a les mans tot i que tampoc ha estat estar encertat des dels 6m75, ha agafat el timó per liderar la primera estrebada dels verd-i-negres, amb Harangody transmetent la seva energia habitual.

L’eslovè, que ha acabat amb 24 punts, ha liderat un parcial de 17-2 que ha disparat els de Carles Duran (58-43), que ha apostat per jugar amb dos quatres, coincidint amb la reaparició de Conor Morgan, i amb Pep Busquets de tres. Uns bons minuts que han fet xalar l’afició verd-i-negra. Malgrat tot, ha tocat seguir remant, perquè un parcial de 0-8, amb alguns errors evitables, han tornat a donar vida als italians (58-53).

Prepelic, màxim anotador verd-i-negre amb 24 punts. / David Grau

En el darrer període la Penya ha entrat en un tres i no res en el bonus de faltes, amb un arbitratge que en molts moments no ha estat a l’altura, però aquest cop els verd-i-negres han sabut mantenir l’avantatge. A cinc minuts del final els italians han tornat a acostar-se a només 5 punts (68-63), però entre Prepelic i Omic, que ha despertat després d’un partit erràtic, han desactivat la reacció visitant. A més, Luke Harangody (14 de valoració) ha tornat a la seva millor versió i amb 4 punts seguits ha sentenciat definitivament el triomf verd-i-negre (79-65), en un partit on cal destacar també la bona feina de Zisis (13 punts i 5 assistències) i el debut del jove Arnau Parrado.

Birgander s’ha de tornar a operar

La nota negativa de la nit ha estat la notícia que Birgander ha de tornar a passar per la sala d’operacions per fer net dels problemes al genoll. Així ho ha confirmat Carles Duran abans del partit als micròfons de Ràdio Ciutat de Badalona. El pivot suec ha jugat cinc minutets contra els italians, però aquest dimecres serà operat i caldrà veure quin temps haurà d’estar de baixa.

Un altre entrebanc inesperat per a una Penya que en aquest inici de curs està patint un autèntic malson per culpa de les lesions. Davant dels italians, Zagars, López-Arostegui i Dawson han estat les absències en el conjunt verd-i-negre, que almenys ha pogut recuperar Morgan. Tot indica que s’haurà d’anar tant sí com no al mercat per fitxar algun reforç.

Després del triomf contra el Germani Brescia, el següent compromis per als de Carles Duran serà dissabte a la pista de l’Unicaja (20.30h), en partit de la quarta jornada de la Lliga ACB.