La T-Mobilitat es comença a provar a Pompeu Fabra

  0
  76

  A l’estació de metro de Badalona Pompeu Fabra ja és possible veure al menys un equip instal·lat amb una inscripció en Braille a l’exterior i el símbol de la tecnologia “sense contacte”. Aquesta novetat es troba instal·lada a la part superior del torn, on ara es recull la targeta de cartró habitual.

  Segons Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), es tracta d’una prova d’equipament de la futura T-Mobilitat en col·laboració amb l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM), que lidera el projecte.

  En el moment actual, això sí, aquestes proves no alteren les funcionalitats ni l’ús habitual de les màquines.

  T-Mobilitat

  La posada en marxa d’aquesta targeta és ja un fet endarrerit, ja que estava previst que es desplegués una primera fase a finals de 2018. El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, va anunciar finalment que seria al 2019 quan s’implantaria aquest nou sistema, però no es va concretar data.

  El retràs en la implantació ha permès que l’AMB i la Generalitat hagin arribat a un acord perquè els 36 municipis que formen part de l’AMB passin a formar part de la primera corona tarifària quan s’implanti la T-Mobilitat. Així, ciutats com Sant Cugat del Vallès o Sant Vicenç dels Horts pagaran la meitat pels seus viatges.

  No obstant això, la clàssica T-10 i la resta d’abonaments continuaran existint dins la nova targeta intel·ligent.

  A altres estacions com a Sants també s’han instal·lat alguns lectors de les targetes sense contacte.

  Propostes a mitjà termini

  Fins i tot les administracions comencen a plantejar diferents propostes amb l’arribada d’aquesta nova manera de viatjar en transport públic. TMB, per exemple, contempla variar el preu per fomentar l’ús de transport públic en hores de menor demanda. L’Ajuntament de Barcelona també ha proposat baixar el preu al treballador/a que agafa el metro cada dia per diferenciar-lo del turista que l’agafa només un parell de dies.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí