La temporada als teatres locals aixeca el teló exhaurint les entrades del primer espectacle

  0
  alberto san juan.jpg

  01/10/2015 – La primera obra de la tardor, 'Autorretrato de un joven capitalista español', d'Alberto San Juan, penja el cartell de 'sold out'.

  Els teatres municipals de Badalona aixequen el teló un curs més. La temporada de tardor al Zorrilla, el Principal i el Blas Infante comença aquest cap de setmana i ho fa per la porta gran. El primer espectacle tindrà lloc aquest divendres a partir de les nou de la nit, al Principal, on Alberto San Juan oferirà al públic Autorretrato de un joven capitalista español, espectacle per al qual ja s'han exhaurit les entrades. El membre fundador de la companyia Animalario presenta en solitari una obra on parla en primera persona d'un home que ha estat domesticat en els usos i costums d'un sistema capitalista amb una visió crítica i plena d'humor de l'actualitat. Una mescla de confessions personals i de teatre documental en format de monòleg, amb l'humor com a arma revolucionària per posar a prova el mite de la transició i la seva conseqüència en el disseny sociopolític i econòmic pactat en aquell període de la història.

   

  Dissabte, serà el torn d’Idiota, de Jordi Casanovas. No parlem pas d’un insult, ni molt menys, sinó d’un misteriós experiment en forma d'oferta de feina que donarà el tret de sortida a una comèdia negra amb tocs de ciència ficció i de thriller. Un trencaclosques que situarà al protagonista al límit de la seva paciència i raó. Es tracta d’una reflexió del nostre paper com espectadors passius, incapaços de prendre decisions, a més de ser una advertència a la manipulació que està vivint la societat actual. Al Zorrilla, a partir de les 21 hores.

   

  El darrer assalt d’aquest primer cap de semana de teatre anirà a càrrec de La Tresca i La Verdesca i Teatre al Detall amb una obra per a tots els públics que explicarà la historia de la Dormissona, una princesa amb malsons que no pot dormir. Ningú trova remei que curi el mal de la petita i busquen la solución en L’endrapasomnis, que dóna nom a l’espectacle. Una història onírica i màgica que ens parla de la por, del valor terapèutic dels contes i de com busquem solucions ben lluny quan la resposta por ser dins de nosaltres mateixos. A les sis de la tarda al Zorrilla.