La UE concedeix 16 milions a Can Ruti per investigar malalties infeccioses

  0

  La Unió Europea (UE) continua finançant projectes sanitaris a Espanya. El club europeu ha atorgat 16 milions d’euros a l’Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona, més conegut com a Can Ruti, per a finançar dos projectes de recerca de malalties infeccioses.

  Les dues iniciatives que han rebut finançament estan coordinades per l’Institut de Recerca de la Sida IrsiCaixa i l’Institut de Recerca Germans Trias i Pujol. Les dues institucions investigaran el paper de microbioma en la infecció pel virus d’immunodeficiència humana (VIH) i com millorar i personalitzar el tractament de la tuberculosi, respectivament.

  Tots dos projectes van començar al gener i tenen una durada de cinc anys. L’aportació econòmica s’ha produït en el marc del programa Horizon 2020 de recerca i innovació. La UE ja ha finançat deu projectes a Europa dins de l’àrea “prevenció, tractament i cura de les malalties infeccioses”. De moment, a Espanya l’únic hospital beneficiat per aquest projecte ha estat Can Ruti, a Badalona.

  ¨L’obtenció de dues de les deu beques Horizon 2020 en aquesta àrea és la consolidació d’un projecte de vital importància ara que aquestes malalties estan experimentant un repunt a nivell mundial i que als països d’ingressos reduïts continuen sent una de les principals causes de mort”, indica el director de IrsiCaixa, Bonaventura Clotet.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí