La Unió Bàsquet Llefià torna a tocar de peus a terra

  0
  64
  UB Llefià

  -Què feu fet aquesta jornada?
  – Perdre
  – Com?

  Doncs sí. La Unió Bàsquet Llefià de Carles Esteve ha perdut. I ho ha patit després de 14 jornades seguides guanyant. Perquè el sènior A de la Unió Bàsquet Llefià ha tancat una primera volta amb la victòria com a rutina diària cap de setmana sí, cap de setmana també. De fet, el 22 d’abril de 2018 es va produir la darrera derrota badalonina. El passat diumenge 10 de febrer de 2019 aquesta increïble ratxa de triomfs va finalitzar a la pista del SESE B, segon classificat.

  Però aquesta dinàmica positiva de resultats no és cap fortuna divina.
  Carles Esteve ha agafat les regnes del primer equip masculí aquest curs amb un objectiu molt definit: assolir l’ascens a Segona Catalana. I qualitat en tenen per aconseguir-ho.
  A l’estiu, diversos jugadors amb experiència en categories superiors, com Pol Farrés (EBA), Adri Muñoz i Sergio Herrerias (Copa) o David Toro (Primera) es van integrar a jugadors del club per lluitar per aquest somni que va per bon camí.

  “Una sèrie de jugadors deixaven l’entitat i van decidir fer un projecte nou amb jugadors de la casa i els que han arribat”, descriu Esteve. “Formem un grup humà molt bo i hi ha molt bona relació. Aquesta cohesió social era clau perquè es pugui transmetre això a la pista”, relata un tècnic que ja va viure una temporada semblant durant la seva etapa al Sant Andreu Natzaret, amb 16-17 victòries seguides i patint dues derrotes en tota una temporada.

  “Sempre hem tingut el concepte ‘perdre’ al cap perquè saps que resta un dia menys per caure. Això funciona així. El que s’ha de fer és treballar i conscienciar els ‘nanos’ que aquest dia arribarà”, i així va ocórrer en la jornada anterior.

  A més a més, el tècnic de la Llefià compara el basquetbol actual a Tercera amb el de temporades enrere. “Antigament, a Tercera tenies un rival i et jugaves la temporada a un o dos partits. Ara pots perdre contra qualsevol dels cinc o sis primers. La meva funció és alertar els jugadors”.

  Tot i defensar la primera posició, la pugna per assolir l’ascens i el títol de lliga no està tancat, ja que el SESE B, principal rival, iguala els badalonins, amb 14 victòries i una única derrota. La UB Llefià era l’únic equip sènior badaloní que encara no havia perdut. A partir d’ara, s’haurà de tornar a començar.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí