La unitat Domus ha intervingut davant 80 casos d’ocupació il·legal d’immobles

  0
  63

  Ha obert 57 diligències per ocupació; 21 més per defraudació de subministraments com llum, aigua, gas; 32 per danys derivats per les ocupacions i ha detingut 5 persones 

  Aquestes són les dades de la nova unitat Domus de la Guàrdia Urbana. La unitat creada per a la prevenció, detecció i actuació en casos d’ocupació il·legal d’immobles ha intervingut ja en prop de 80 casos des de la seva posada en marxa el passat mes de desembre i fins a mitjans d’aquest mes de març. 

  La Unitat Domus està integrada per 8 agents i treballa de forma coordinada amb els departaments municipals de Serveis Socials, Convivència, Urbanisme i Estadística per garantir una millor resposta davant d’aquesta problemàtica social. A més d’atendre els incidents relacionats amb l’ocupació il·legal que es rebin a través de la central de la Guàrdia Urbana, també actua davant les comunicacions rebudes a través del número de telèfon 617 396 669 al servei de la ciutadania exclusiu per a les ocupacions. 

   Durant aquest període de prop de 4 mesos, aquesta unitat especialitzada ha intervingut davant de 80 casos relacionats amb ocupacions, investigant 82 persones i practicant 5 detencions. Fruit d’aquesta feina, la Guàrdia Urbana ha obert 57 diligències per ocupació; 21 més per defraudació de diversos subministraments (llum, aigua, gas) i 32 més per danys derivats per les ocupacions. 

  L’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro, ha destacat la bona acollida d’aquesta unitat durant els primers mesos de funcionament. En una reunió amb els màxims responsables del cos policial, l’alcalde ha analitzat les dades, sobretot dels casos que la Guàrdia Urbana ha pogut intervenir directament. Guijarro ha valorat que la unitat Domus ha estat efectiva per evitar ocupacions i ha assenyalat que un dels reptes és difondre més aquest servei entre els ciutadans.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí