La visió sèrbia: repetir per millorar

    0
    33
    DSC_0255.JPG

    30/12/2014 – El campus de Nadal de Belgrado Basketball tanca amb èxit la seva segona edició a les instal·lacions del CEM Montigalà.

     

    Per segon any consecutiu, Badalona ha estat la ciutat triada per Belgrado Basketball per celebrar el seu ja típic campus nadalenc. Durant quatre dies (27-30 de desembre), prop de 40 participants han pogut gaudir de dobles sessions d’entrenaments, tots els basats en la metodologia de treball sèrbia.

     

    Els entrenadors principals del campus, Branko Karalejic i Bojan Deric (Estrella Roja), han ajudat a tots els participants a millorar i depurar la seva tècnica individual.

     

    “És el segon campus que Belgrado Basketball fa a Badalona i el vuitè que hem organitzat entre Catalunya i fora de Catalunya. La valoració és molt positiva. Hem comptat amb uns 40 nois i noies”, afirmava Jordi Sampietro, director de l’empresa Belgrado Basketball.

     

    “La progressió ha estat molt bona. Hem fet molt treball de tècnica individual i de coordinació aplicada al bàsquet i també s’ha pogut fer competició. El CEM Montigalà és una instal·lació molt bona pel bàsquet. Primer perquè disposa de vuit cistelles”, reconeixia també Sampietro.

     

    Pel gerent de Belgrado Basketball, “tenir a dos entrenadors serbis i a quatre o cinc tècnics ajudants fa que la qualitat dels entrenaments sigui molt alta”. “Més o menys, per cada sis nens hi ha una persona que pot estar a sobre d’ells i corregir detalls. Al final els detalls són el que a mi m’interessa”, reiterava Sampietro.

     

    L’entrenador català, establert a Belgrad des de fa anys, detallava així l’experiència dels dos tècnics serbis que han dirigit el campus d’enguany a Badalona. “Són entrenadors professionals de l’acadèmia de l’Estrella Roja. Dic professionals perquè es passen tot el dia entrenant. La seva feina és treballar pel planter del club, però quan venen aquí són capaços d’adaptar-se a jugadors amb menys qualitat que els seus”, comentava Jordi Sampietro.

     

    L’edició d’aquest Nadal ha comptat amb la visita d’un jugador ACB com Nacho Llovet, capità del FIATC Joventut. Llovet va poder comprovar com l’idioma que predomina en els entrenaments és l’anglès, fet que, segons Sampietro, “fa que els nois i noies estiguin més atents”. En principi, Belgrado Basketball tornarà a Badalona durant el Nadal del 2015, per tal de seguir consolidant la nostra ciutat com una de les seves bases a Catalunya.

     

    El Natzaret, més serbi que mai

     

    La direcció de Belgrado Basketball va voler convidar a un jugador i a un tècnic del Sant Andreu de Natzaret a participar al campus d’enguany. L’entrenador escollit va ser Ricard Gómez, ajudant de Xavi Duatis al sènior femení i primer entrenador del sènior B femení de l’entitat badalonina.

     

    “Gaudir de dos entrenadors serbis és un premi. El volum dels entrenaments l’han dut ells. Els entrenadors ajudants hem fet correccions i fem entendre als jugadors les coses que no capten”, reconeixia Ricard Gómez durant la darrera jornada de campus.

     

    “A Catalunya sí que es treballa la tècnica individual amb els més petits, però quan es passa de cadet ens oblidem una mica d’aquest tema. Crec que s’hauria de recuperar una mica aquesta via amb els grans i no estar tan pendents dels sistemes”, apuntava també el tècnic del Sant Andreu de Natzaret.

     

    Segons Ricard Gómez, la metodologia de treball que impulsa Belgrado Basketball demostra com “el jugador també pot aprendre coses sol, sigui mini o júnior”. Sobre si repetiria l’experiència d’enguany, Gómez es mostrava predisposat a tornar a viure l’experiència Belgrado Basketball.

     

    “Sí que repetiria, sobretot perquè és un campus que no ofega als entrenadors voluntaris. La càrrega de treball més gran la fan els serbis. Per tant, també pots venir a observar, prendre notes i a aprendre”, declarava Ricard Gómez.

     

    L’entrenador de formació badaloní valorava també el fet que els jugadors “es passen quatre dies pencant de valent i aprenen recursos que si els guarden a la motxilla i els apliquen durant tota la temporada, doncs, els poden anar molt bé”.

     

    No tot és la pilota

     

    Cal destacar que el campus Belgrado Basketball també ha comptat amb un altre integrant badaloní dins del staff tècnic. Es tracta de May Antón, quiromassatgista de Llefià.

     

    A banda d’estar a disposició dels jugadors per a realitzar qualsevol tipus de tractament a peu de pista en cas de lesió, els campers de Belgrado Basketball han fet sessions diàries de meditació activa i passiva, l’objectiu de les quals ha estat aconseguir que els jugadors i jugadores puguin controlar les seves emocions.

     

    Sota la supervisió de May Antón, els campers han realitzat diferents exercicis de treball postural i de respiració, han reforçat tècniques per potencial la confiança grupal i individual i han après a “controlar el cos per tal de prevenir lesions”.

     

    Mentre els participants del campus realitzaven entrenaments a pista, Antón feia un treball d’observació de les conductes posturals que podien ocasionar algun maldecap físic als jugadors. Cada dia, tothom estava ‘obligat’ a assistir durant 1:30h a les sessions de treball col·lectiu impartides per la quiromassatgista badalonina.