L’absència al Ple del regidor d’Unió deixa via lliure a la moció del PP contra Otegi

  0
  56
  falco subirana.jpg

  02/06/2016 – El Ple va declarar Arnaldo Otegi persona non grata a Badalona després d'una votació molt ajustada.

  El secretari general de Sortu i líder de Bildu, Arnaldo Otegi, ha estat declarat persona non grata a la ciutat de Badalona després de l’aprovació, aquest dimarts al Ple municipal, d’una moció presentada pel Partit Popular i recolzada per Ciutadans. “És de justícia que Otegi no sigui benvingut enlloc, perquè les institucions no podem donar l’esquena a les víctimes del terrorisme”, va esgrimir el portaveu del grup ‘popular’, Juan Fernández.

   

  La moció implica la “condemna de l’Ajuntament davant la utilització que ha fet Arnaldo Otegi de les càmeres europea i catalana” i la demanda que “cap institució pública contribueixi a la projecció mediàtica d’aquells que han estat condemnats per pertànyer a organitzacions terroristes”. En aquest sentit, el PP creu que s’hauria de reformar el reglament del Parlament Europeu i el català per “evitar que els grups parlamentaris puguin convidar a persones vinculades al terrorisme que puguin atemptar contra la dignitat de les víctimes”.

   

  Votació aprovada per l’absència del regidor d’Unió

   

  En condicions habituals, la moció no hauria estat aprovada, però la configuració que es va donar dimarts, precisament durant l’instant de la votació, va donar llum verda al rebuig d’Arnaldo Otegi. PP i C’s hi van donar suport, mentre que Guanyem, ERC i ICV-EUiA van votar en contra i PSC es va abstenir.

   

  La peça clau va ser el regidor d’Unió, Jordi Subirana, que es va absentar durant els posicionaments, mentre que el seu encara company de CDC, Ferran Falcó, va votar en contra. Si Subirana hagués seguit aquesta mateixa directriu, s’hagués produït un empat i el vot de qualitat de l’alcaldessa hauria decantat la balança cap al ‘No’ a la moció.

   

  La situació va derivar en un breu debat a Twitter entre els dos partits de la federació. “L'absencia del d’Unió del saló fa que s'aprovi la moció del PP que declara Arnaldo Otegui persona non grata”, va voler ressaltar CDC. UDC, per la seva part, va respondre que la “absència momentània del regidor” no significava que no haguessin votat en contra, i va etzibar que els convergents, inicialment, volien abstenir-se. “CDC ha votat en contra de la moció i aquest ha estat el posicionament des que es va presentar”, van sortir al tall els de Falcó.

   

  La suma de nou regidors per part de l’equip de govern, degut a la marxa de Javi López, també va ser determinant.