Les beques menjador de les escoles bressol es resoldran i comunicaran abans d’agost

  0
  28
  nero nas.jpg

  02/06/2016 – Les famílies sabran abans de començar el curs si disposaran o no de l’ajuda per al menjador.

  El govern municipal ha modificat i unificat les bases per concórrer a les subvencions que presta l’Ajuntament i, entre elles, es troben les beques menjador per a les escoles bressol públiques de la ciutat. Una de les principals novetats és que les famílies sabran si són beneficiàries durant el mes de juliol, per tal de saber si disposaran d’aquesta ajuda al més aviat possible.

   

  Explica la regidora d’Educació, Laia Sabater, que algunes famílies amb pocs recursos, tot i saber que la matriculació els hi subvencionaria l’administració, no mantenien la preinscripció per no saber si els hi costejarien també un menjador que no podrien assumir.

   

  A partir d’aquest curs, a més, s’estrenarà a les escoles bressol municipal la tarificació social, una mesura impulsada a les ordenances i treballada amb el PSC, per la que el preu de la matrícula dependrà de la renda de les famílies. En aquest sentit, avança Sabater, s’han unificat criteris per tal que aquelles famílies que paguin menys gràcies a la tarificació, rebin també l’ajuda.

   

  La partida destinada a beques menjador s’ha augmentat de 150.000 a 225.000 euros. Les subvencions que fins ara eren d’un 45%, s’incrementen fins al 50%, mentre que les de 60% passen a ser del 80%.