L’agrupació Agarimos celebra la 15a Festa Galega al Turó d’en Caritg

  0
  pulpo-a-feira1.jpg

  13/09/2013 – Des d'avui i fins diumenge, l'entitat badalonina organitza diferents activitats relacionades amb la cultura gallega, des de la gastronomia fins la música.

  L’agrupació gallega Agarimos de Badalona organitza aquest cap de setmana, 13, 14 i 15 de setembre, la 15º Festa Galega, oberta a tota la ciutat, que tindrà lloc al Parc del Turó d'en Caritg

   

  L'any passat, l’entitat es va veure obligada a prescindir d’aquestes jornades tant significatives degut, principalment, a motius econòmics. Enguany, tot i que les dificultats econòmiques no han desaparegut, l’agrupació ha realitzat “un gran esforç” per poder tirar endavant aquesta festa, que porta celebrant des del 1997.

   

  Durant els tres dies, actuaran diversos grups culturals, no únicament gallecs; s’organitzarà una gimcana de jocs infantils el dissabte al matí i un concurs de dibuix amb una sèrie de premis.

   

  A més de la resta de mostres musicals, es podrà gaudir de l’orquestra gallega Ciudad de Vigo, que actuarà les tres nits. Dissabte a mitjanit, però, s’interromprà la música per preparar sobre l’escenari la queimada amb el seu conxuro, un licor típicament gallec, que es repartirà gratuïtament als assistents.

   

  Diumenge serà el torn d’un altre element gastronòmic autòcton, i és que tothom podrà gaudir de la feira do polbo, que Agarimos ja realitza cada tercer diumenge de mes al seu local, amb el pop a la gallega com a plat estrella.