Operació ‘tornada a les aules’

  0
  58
  IMG_0028.JPG

  13/09/2013 – Les classes han tornat a obrir portes aquesta setmana; un total de 70 centres escolars, entre públics i privats, donen cabuda aquest 2013-14 a prop de 38.000 alumnes a Badalona.

  Com cada any, arriba la segona setmana de setembre. Toca netejar-se la sorra dels peus i col·locar-se la motxilla plena de llibres i llapis. Els 46 instituts i escoles públiques i 24 concertades de la ciutat acullen, des d’aquesta setmana i durant tot el curs 2013-14, 31.766 alumnes d’educació infantil, primària i secundària obligatòria, una xifra que representa mig miler d’alumnes més que el curs passat.

   

  22.266 alumnes, aproximadament, han iniciat les classes d’ensenyament infantil i de primària, i 9.500 alumnes les classes de secundària. Aquesta xifra, però, pot variar depenent dels resultats dels exàmens de setembre. Les escoles bressol municipals també han posat en marxa les seves activitats el dia 12 de setembre amb un total de 481 alumnes matriculats. En relació al curs passat, s’ha reduït l’oferta en un grup de P3 a l’escola Rafael Alberti.

   

  Pel que fa a les obres executades durant aquest estiu en els equipaments escolars, cal destacar que s’ha renovat la impermeabilització de la coberta i les reixes de les aules de l’edifici d’educació infantil de l’Escola Llorens Artigas amb un cost de 53.768,46 €; s’ha adequat un dels antics mòduls de l’Escola Baldiri Reixac per tal d’utilitzar-lo com aulari d’educació infantil, amb una despesa de 14.580,97 €. Una altra actuació realitzada de cara a aquest nou curs és la renovació d’una part de la coberta de l’Escola Mercè Rodoreda, que ha costat 30.000 €. També s’ha renovat la instal·lació d’aigua de l’Escola Gitanjali, amb un cost de 28.000 €.

   

  Cal recordar també l’entra en servei de la nova escola bressol Nero Nas, de la qual trobareu informació a la pàgina 5 del diari.

   

  Bufalà 2-Les Ciències i Lola Anglada: un nou inici de curs sense instal·lacions

   

  No tothom comença el curs de la mateixa manera. Les famílies i nens de l’escola Bufalà II-Les Ciències l’han encetat de forma ben reivindicativa: amb una manifestació des de les obres del nou edifici fins els mòduls prefabricats en els quals continuen instal·lats provisionalment des de fa anys. Entre 200 i 300 persones van marxar pel barri de Bufalà com a forma de protesta contra els incompliments d’Ensenyament, que ha anat endarrerint progressivament la data de finalització de la construcció. Tot i que està previst que acabi el primer trimestre de 2014, des de la comissió d’obres del centre no creuen en la paraula de la Generalitat fins que els nens no estiguin a les seves aules. “No podem fer altra cosa que pressionar”.

   

  L’Escola Lola Anglada tampoc ha pogut començar el curs al nou edifici, ubicat al parc de Ca l’Arnús. Les previsions són més optimistes en aquest c as, però: el seu acabament està previst per a finals d’any.

   

  Sense novetats sobre les ajudes pels llibres de text

   

  El PP va arribar a l’alcaldia de Badalona amb una promesa que va aixecar molta polèmica: llibres gratis per tothom. Fins l’any passat, però, el govern no va poder elaborar una proposta d’ajudes -que no gratuïtat-. El pla, no obstant, no va convèncer bona part de la comunitat educativa, que creu que es pot fer millor i amb menys diners; l’oposició va tomar la idea i va presentar les línies d’una alternativa. Des de llavors no hi ha hagut més novetats. Fonts municipals expliquen que s’estan buscant vies de subvenció; tot i així, si alguna família es troba en una situació molt extrema, pot acudir a Serveis Socials.