Laia Zurita, campiona d’Espanya dels 400m amb mínima europea

0
    64

L’atleta de la UGE Badalona Laia Zurita es va proclamar campiona d’Espanya Sots 18 dels 400m a la Pista Coberta del Palau Sant Jordi.

L’actuació de Zurita durant la semifinal del Campionat d’Espanya va ser molt destacada, ja que va aconseguir liderar la cursa en tot moment i finalitzar amb un registre de 57.18’’, que
    suposava la millor marca de les participants. Però la veritable sorpresa de la jornada va arribar a la final del campionat. L’atleta badalonina també va arrencar la cursa de 400m situant-se en primera posició i va lluitar fins als darrers metres per emportar-se l’or.

A banda del títol de Campiona d’Espanya, Zurita va aconseguir el seu gran objectiu de la
    temporada: la mínima d’Europa de 400m, en finalitzar amb un gran registre de 56.46’’. Aquest temps suposa marca personal per l’atleta, ja que tenia 56.89’’ i supera la barrera de la mínima europea Sots 18 de 400m, que es troba en 56.50’’. Aquesta espectacular marca situa a la Laia en novena posició d’Europa i serà el bitllet d’entrada als Campionats Europeus Sots 18 que es disputaran aquest estiu a Rieti (Itàlia).

En Marc García també va fer una meritòria actuació al Campionat d’Espanya Sots 18. A la
    semifinal dels 400m va aconseguir classificar-se amb la tercera millor marca dels participants, amb un registre de 50.60’’. A la final del Campionat, on només hi accedien els sis millors atletes espanyols va finalitzar en cinquena posició amb una marca de 50.88’’.

Amb en Marc i la Laia es tanca la temporada de Pista Coberta. Ara tots dos tenen la mirada posada en les competicions d’Aire Lliure. | Marta Guirao (UGE Badalona)